Gündem
  • 7.3.2009 18:11

YAZICIOĞLU : AKP'NİN YARDIMLARINI ALIN AMA OYUNUZU VERMEYİN

İBRAHİM TEMÜR
SİVAS  - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde düzenlenen mitingde iktidar ve muhalefetin seçim harcamalarını eleştirerek, "Yardımları alın çünkü onlar sizin hakkınız, sizin paranız ama sandıkta oyunuzu vermeyin" dedi. 

Partisinin belediye başkan adayına destek için Şarkışla ilçesine gelen Yazıcıoğlu, ilçe girişinde partililer tarafından karşılandı. Esentepe Mahallesi'ndeki Murat Cami'ne geçen Yazıcıoğlu, öğle namazını kıldıktan sonra miting alanına gitti. Partisinin ilçe belediye başkan adaylarını halka tanıtan Yazıcıoğlu, iktidara gelmeleri için önce belediyeleri almalarının şart olduğunu ifade etti. 

Seçmenlerden destek isteyen Yazıcıoğlu, konuşmasına okul yıllarından örnekler vererek devam etti. O yıllarda bugünleri düşündüğünü ve okuduğu lisenin duvar gazetesini çıkardığını anlatan Yazıcıoğlu, bugün hayallerinin gerçekleştiğini gördüğünü ve bir hayalinin daha kaldığını belirtti. Son hayalinin tüm dünyada Türkçe konuşulması olduğunu belirten Yazıcıoğlu, bu hayalinin de bir gün gerçekleşeceğini kaydetti. 

Konuşmasında seçim döneminde harcama yapan iktidar ve ana muhalefet partilerini de eleştiren Yazıcıoğlu, "Televizyonlarda benim mitinglerimi gördünüz mü? Göremezsiniz, göstermiyorlar. Bugüne kadar belki en çok mitingi Türkiye'de ben yapmışımdır. Ama göstermiyorlar. Bugüne kadar 35 tane meydan toplantısı yaptım ama hiçbiri gösterilmedi. Mitinglerimizde hiçbir yere otobüs göndermiyoruz. Herkes kendi aracına bindi geldi. Benzin paraları da sizden, yol paraları da sizden. O meydanlarda gördüğünüz mitinglerde
akaryakıt çekleri dağıtılıyor. Belli benzin istasyonlarına verilmiş, diyor ki 'Köyden bir otobüs adam getirirsen gidersin oradan deponu doldurursun', peki onun parasını kim ödüyor biliyor musunuz? Millet ödüyor. Biz bir kuruş devlet desteği almıyoruz. AK Parti 100 trilyon para aldı, CHP 70 trilyon, MHP 40 trilyon para aldı. Dağıtılanlar da milletin parası" iddialarında bulundu. 

Seçim öncesi yapılan yardımlara da değinen Yazıcıoğlu, "Buralarda da eşyalar, yardımlar dağıtılıyorsa alın. Çünkü onlar sizin hakkınız. Sizin paranız. Zaten verdiğiniz vergiler, KDV'ler. Onları alın, sandıkta oylarınızı vermeyin" dedi. 

Miting sonrasında vatandaşlara gül atan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, daha sonra partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:28

İLGİLİ HABERLER