Medya
  • 2.6.2006 00:07

YILIN EN GÜZEL FOTOĞRAFLARI BELİRLENDİ!..

ANKARA - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) ''Fotoğraflarla Türk Basını 2005'' yarışması ödülleri törenle sahiplerini buldu. ''Fotoğraflarla Türk Basını 2005'' yarışmasında verilen toplam 14 ödülün 11'ini AA foto muhabirleri kazandı.
     ''Yılın Basın Fotoğrafı'' ödülünü, AA Foto Muhabiri Eşber Okayer'in ''Kuşadası'nda Can Pazarı'' fotoğrafı aldı. Yarışmanın haber dalındaki ödüllerine, terörün çirkin yüzünü bütün çıplaklığıyla anlatan fotoğraflar damgasını vurdu.
     Sheraton Oteldeki törende konuşan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ödül kazananları tebrik etti. Foto muhabirlerinin, zor bir sanat icra ettiklerini belirten Aksu, ''Önemli bir görev ifa ediyorsunuz, çekilen fotoğraflar birer tarihi vesikalar olarak arşivlerde yerini almış oluyor. O bakımdan da önemli bir görevi ifa ediyorsunuz'' dedi.
     Yaklaşık 500 fotoğraf arasından AA'dan Eşber Okayer'in Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Kadınlar Denizi'ne turist taşıyan şehir içi minibüse konan bombanın patlaması sonucu 4 kişinin öldüğü terör olayında yaşanan dehşeti bütün çıplaklığıyla anlatan seri fotoğrafları ''Yılın Basın Fotoğrafı'' ödülünü aldı.
     Haber dalında ikinciliğe, yine terörün bir başka yüzünü yansıtan Yeni Şafak Gazetesi'nden Behçet Güngör'ün ''Adalet Bakanlığı'na İntihar Girişimi'' rumuzlu fotoğrafına verildi.
     Foto Muhabirleri Derneğinin (FMD) kurucularından ve ilk başkanı olan Rafet Hüner adına ilk kez verilen özel ödülü, Star Gazetesinden Alper Yurtsever'in ''Kurtların Dansı'' fotoğrafı aldı.
     FMD'nin kurucularından ve ilk başkanı olan Rafet Hüner adına da ilk kez özel ödül verildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER