Spor
  • 5.5.2013 17:42

Yönetim Kurulu'ndan şok sözler!..

Spor Toto Süper Lig’e veda eden Orduspor yönetim kurulu, Orduspor-Bursaspor karşılaşmasının hakemi Özgür Yankaya’yı sert dille eleştirerek, TFF ve MHK’yi göreve çağırdı.
Orduspor Yönetim Kurulu, Orduspor’un resmi internet sitesinden yaptıkları açıklamada, dün akşam ki karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya’nın karşılaşmayı kasıtlı yönettiğini iddia ederek, yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Orduspor-Bursaspor maçının orta hakemi Özgür Yankaya ve yardımcıları ne yazık ki, Orduspor’un ligde kalma umudunu karşılaşmayı kasıtlı yöneterek tamamen bitirmiştir. Sivasspor-Orduspor ve Trabzonspor-Orduspor karşılaşmalarını da göz önüne alırsak, hakemlerimiz Orduspor’u bilinçli bir şekilde penaltılarını ve rakip oyunculara verilecek kartları göstermeyerek inceden inceye linç etmiştir. Bunun son örneğini ise, dün 19 Eylül Stadı’nda yaşadık. Herkesin gözleri önünde oynanan karşılaşma da Orduspor’un 1-0 öne geçmesinden sadece 1 dakika sonra yüzde 100 ofsayt olan golü Yankaya onayladı. Haksızlığa boyun eğmeyen taraftarımızın tribünlerden desteği ve oyuncularımızın da sahada ki mücadelesini takımımız sürdürmüştür. Ancak, Yankaya, Barral’ın ceza sahası içerisinde düşürülmesini ise görmezden gelip penaltı noktasını göstermeyip ikinci skandala imza atmıştır. İlk yarının bitimine dakikalar kala yapılan haksızlıklara cevap yine oyuncularımızdan gelmiş ve takımımız yine öne geçmeyi başarmıştır. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise, art niyetli yönetimini sürdüren Yankaya, Pinto’nun Ferhat’a yaptığı faulü görmezden gelmiş, sonrası oyuncumuz oyundan çıkacak düzeyde sakatlanmış ve pozisyonun devamında gol olmuştur. Karşılaşma da Orduspor oyun üstünlüğünü tekrar sağlamasına rağmen değerli oyuncumuz Ali Çamdalı’nın rakip oyuncuya dokunmamasına rağmen düşmesi ile ikinci sarı kart verilerek Orduspor’umuzun 10 kişi kalması sağlanmış, sahadan mağlup ayrılması için elinden gelen gayreti göstermiş ve sonunda başarılı da olmuştur.”
Orduspor Yönetim Kurulu yapılan açıklamada, “Stadyumda taraftarın, TV karşısında ise seyircilerin gözleri önünde bu kadar bariz yapılan şeylerin hakem hatası olarak algılamak mümkün değildir. Sayın Yankaya’nın verdiği kararların kasıtlı olduğuna inancımız tamdır. Orduspor Kulübü olarak TFF ve MHK’yi göreve çağırarak, Yankaya’nın çıkar ilişkilerinin araştırılmasını istiyoruz. Yankaya’nın art niyetli olarak yönettiğini düşündüğümüz karşılaşma ile Orduspor’un ligde kalma umutları çalınmış, oyuncularımızın ve taraftarımızın emekleri gasp edilmiş ve kulübümüz maddi kayba uğratılmıştır. Daha önce de ligde yönettiği karşılaşmalarda skandallara imza atan ve FİFA hakemleri arasına alınmayan Yankaya’nın, Orduspor’un ligde kalma karşılaşmasına kimin tayin ettiğinin açıklanmasını istiyoruz. 2 yıldır Süper Lig’de dürüstçe ve onurlu bir şekilde mücadele eden Orduspor’un kaderi ile oynayanlara yapılanların hesabı kamu vicdanı önünde sorulacaktır. Orduspor’u ligden düşürmeyi başarabilirsiniz ancak Ordusporluluk ruhunu asla yok edemeyeceksiniz. Orduspor, yeniden Süper lige dönecektir. Ordu ve Orduspor olarak gün birlik ve beraberlik günüdür. Yanlışlarımızdan ders çıkartarak birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü şekilde yeniden Spor Toto Süper Lig’e döneceğiz. Bu inancımızı bütün kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifadeleri yer aldı.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER