Sağlık
  • 26.3.2013 13:14

"Sağlıksız besin, vicdansız yapıyor"

İSTANBUL - Marmara Belediyeler Birliği ve Kağıthane Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerde, “Motivasyon Yönetimi” işlendi. İnsanların geçmişe göre daha sağlıksız olduğunu ifade eden Sıtkı Aslanhan, “Bugün insanların bu kadar merhametsiz, vicdansız ve sevgisiz olmasının altında, yediğimiz besinlerin genlerimiz üzerindeki etkisi var” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kağıthane Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlere, “Motivasyon Yönetimi” konulu programla devam edildi. Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan'ın sunumuyla gerçekleşen eğitimde, 'Motivasyon Yönetimi' ve 'Sosyal İlişkiler' konuları anlatıldı.
Eğitimde aile hayatı, toplum kültürü ve gelenek göreneklerden de bahsedildi. Günümüzün sağlık imkanlarının geçmişe oranla daha yüksek olduğunu, fakat insanların geçmişe göre daha sağlıksız olduğunu ve bunun sebebinin yediğimiz besinlerden kaynaklandığına değinen Aslanhan, "Bugün insanların bu kadar merhametsiz, vicdansız ve sevgisiz olmasının altında, yediğimiz besinlerin genlerimiz üzerindeki etkisi var" diye konuştu.
Anne ve babalarının çocuklarına karşı daha ilgili olması gerektiği ve bilgisayarın zararlı yönlerinden onları uzak tutmaları gerektiğini de hatırlatan Aslanhan, "Çocuklarımız bilgisayar başında çok fazla vakit harcıyor ve artık antisosyal insanlar olmaya başladılar. Buna ailelerin bir çözüm bulması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Eğitime katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da, başarılı geçen sunum için Sıtkı Aslanhan’ı tebrik etti. Başkan Kılıç, "Aile bir toplumun temelidir. Ailenin dejenerasyonu ve özbenliğini kaybetmesi, toplum yapısının sarsılmasıyla sonuçlanır. Büyüklerimize saygıyı esas alan, dayanışmaya teşvik eden ve aile kurumunu değerli kılan kültürümüzün kaybolmasına müsaade etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:53

İLGİLİ HABERLER