Dünya
  • 28.6.2007 16:54

YUNANİSTAN'DA AŞIRI SICAKLAR NEDENİYLE 11 KİŞİ ÖLDÜ

ATİNA- Sıcakların bazı bölgelerde 46 dereceye kadar ulaştığını belirten yetkililer ölen 11 kişiden ikisinin yine aşırı sıcaklar nedeniyle çıkan orman yangınlarında hayatlarını kaybettiklerini belirtti. Çarşamba günü ölen 36 ve 42 yaşlarındaki iki erkeğin yanmış cesetlerinin bugün Agia Larissas bölgesinde bulunduğu kaydedildi. Sağlık bakanlığı çoğu yaşlı ve sağlık problemleri yaşayan diğer kişilerin ise güneş çarpması nedeniyle öldüklerini bildirdi. Yunanistan'da Çarşamba sabahından bu yana toplam 120 bölgeden
orman yangını ihbari geldiği, ülkenin Avrupa Birliği'nden yardım istemesi üzerine Fransa ve İtalya'nın 2 yangın söndürme uçağı gönderdiği belirtildi. Öte yandan yetkililer, sıcaklıkların 38-39 dereceye kadar düşüş gösterdiğini duyurdu.
Dün Yunan Flash radyosuna açıklamada bulunan Kalkınma Bakanlığı Genel Sekreteri Nikos Stefanou, hava durumunun daha önce görüşmemiş bir şekilde gelişme gösterdiğini ifade ederek, "Daha önce bu kadar uzun süren bir sıcak hava dalgasıyla karşılaşmamıştık" diye konuşmuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:49

İLGİLİ HABERLER