Asayiş
  • 5.6.2011 16:13

YURDU YAKMA PLANI BDP ÇADIRINDA YAPILMIŞ!

Şırnak'ta öğrenci yurdunu yakan zanlının eylem planını BDP'nin seçim çadırında yaptığı, polise ise bağımsız milletvekili adayı Faysal Sarıyıldız'ın seçim aracında yakalandığı ortaya çıktı. Cizre'de bulunan Özel Ufuk Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu'na 27 Mayıs günü molotof kokteyli ile saldırı düzenlendi.

50 MOLOTOF...
3 öğrencinin ağır şekilde yaralandığı olayla ilgili yaşları 14-17 arasında değişen 4 kişi tutuklandı. Olayın ardından ise tüyler ürperten detaylar çıktı. Hain saldırıyı 17 yaşındaki D.E.'nin hazırladığı ve zanlının öğrencileri diri diri yakmak istediği hain planını BDP'nin seçim çadırında yaptığı belirlendi. Zanlının olay öncesi çadıra 50 kadar molotof kokteyli ve havai fişek götürdüğü tespit edildi.

'SUÇLUYU KORUMA'
Yurt binasına saldırı eylemini yapan ve yöneten zanlı D.E.'nin, BDP destekli bağımsız milletvekili adayı Faysal Sarıyıldız'ın üzeri giydirilmiş, içerisi görünmeyen seçim minibüsünde yakalandığı öğrenildi. Savcılığın hem çadır yöneticileri hem de seçim minibüsü sorumluları hakkında "suçluyu koruma" yönünden soruşturma başlatacağı belirtildi.

iTiRAF ET TiLER
Tutuklanan elebaşı D.E. ve diğer zanlılar, ifadelerinde eylemi gerçekleştirdiklerini kabul etti. Elebaşı D.E.'nin "eylem yapma talimatını kimden aldığı" yönündeki soruya cevap vermeyip susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Alper SANCAR /TAKVİM

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 16:55

İLGİLİ HABERLER