Spor
  • 15.4.2024 12:44

Zaniolo'nun mükemmel oynadığı maçta Aston Villa Arsenal'ı deplasmanda devirdi

İngiliz futbolunun Premier Ligi'nde 14 Nisan Pazar günü Aston Villa şampiyonluk adayı Arsenal'i 2-0 yendi.Premier Lig’in 33. haftasında Arsenal, Emirates Stadyumu'nda Aston Villa ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda konuk ekip 84. dakikada Leon Bailey ve 87. dakikada da Ollie Watkins'in attığı gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı.
Galatasaray'ın kiralık olarak Aston Villa'ya gönderdiği İtalyan yıldızı Zaniolo mükemmel bir oyun oynadı. Futbol yorumcuları İngilete'ye geldiğinden bu yana en iyi oyunu diyerek Zaniolo'yu övdü. Zaniolo maçta çok iyi kabul edilen 7.5 puan aldı.

Arsenal, Aston Villa'ya 2-0 mağlup olduktan sonra haftayı City'nin iki puan gerisinde tamamladı.

ASTON VİLLA (4-4-2)  

EMI MARTINEZ - 7.5

Bugün bazı önemli kurtarışlar yaptı ve bazı noktalarda Saka ve Jesus tarafından test edildi. İlk 45 dakikada Trossard'ı engellemek için olağanüstü bir kurtarış. 

EZRİ KONSA - 7

Trossard'ın sol kanatta sahip olduğu tempoyla iyi başa çıktı. Zaman zaman öne çıktı ve Villa için başka bir hücum çıkış noktası oldu.   

DIEGO CARLOS-7

Arkası sağlam. Yüksek top karşısında otoriterdi ve kendi gününde duran topları savunma konusunda en iyilerden biri olabileceğini kanıtladı. 

PAU TORRES - 6.5

Zeki bir defans oyuncusu ve Arsenal'e Villa ceza sahasında çok az nefes alma alanı sağladı.  

LUCAS DIGNE-7 

Bailey'nin ilk golü atmasını sağlayan ortayı sağladı. Sol ayağında asa var ve bugün sol kanatta yukarı ve aşağı mükemmel bir performans sergiledi. 

MORGAN ROGERS-6.5 

Bugün parkın ortasında Rice'a karşı zorlu bir mücadele verdi ancak hem topun içinde hem de topun dışında kalitesini gösterdi.  

JOHN McGINN-7

Bugün her zamankinden biraz daha derin oynadı ama orta sahada her zamanki hakim tavrını sergiledi. McGinn'in liderliği bugün geç saatlerde tekrar parladı ve takımını Arsenal'e karşı ilerlemeye devam etmeye zorladı. 

YOURI TiELEMANS - 8 

Belki de ikinci yarıdaki şutu üst direği sarstıktan sonra konuk takımı 1-0 öne geçirmeliydi.  

Zaniolo, Villa formasıyla şimdiye kadarki en iyi maçlarından birini çıkardı ve sol kanatta dominanttı.

NICOLO ZANIOLO - 7.5 

Belki de bu sezonki en iyi oyunlarından biri. Sol kanattaki hızıyla Ben White'ı domine etti.  

MUSSA DIABY - 6.5

Skor tablosuna çıkamadı ve oyuna etki etmekte zorlandı. 60 dakika sonra bağlandı 

OLLIE WATKINS - 8.5 

Sansasyonel gol. Sansasyonel bitiş. Gol atmayı bırakamıyor. Bu hafta sonu hem kendisi hem de Dominic Solanke gol attıktan sonra Gareth Southgate'in ciddi düşünmesi gerekiyor. 

YEDEKLER 

ALEX MORENO-6

80 dakika sonra oyuna girdi ve olayların Villa'nın lehine dönmesine yardımcı oldu.  

LEON BAILEY - 7

Ziyaretçiler için oyunu değiştiren adam. Bu onları öne geçiren mükemmel bir vuruştu ve bu sezon Premier Lig'de dokuzuncu oldu. 

MÜDÜR 

UNAI - 7 

Hiç şüphe yok ki Emery bu sonuçtan çok memnun kalacak. Takımı maçın son on dakikasında Arsenal'i perişan bir halde yönetti ve her iki kanatta da tehditler savurdu. İkinci yarıda Bailey ve Moreno'yu oyuna getirmek ustaca bir işti. 

Güncellenme Tarihi : 15.4.2024 12:58

İLGİLİ HABERLER