Spor
  • 18.10.2007 13:33

ZİYA DOĞAN: BEŞİKTAŞ MAÇININ DİĞER MAÇLARDAN FARKI YOK...

      Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş maçında rakibe karşı önlem alacakları yerler olduğunu belirterek, ''Bizim onlara oranla güçlü olduğumuz yerler, onların da güçlü olduğu yerler var. Futbolda rakibin kuvvetli olan yerlerine önlem almak her yerde var. Biz de güçlü olduğumuz yerleri en iyi şekilde kullanıp skoru lehimize çevirmek istiyoruz. Bu futbolun doğasında var'' dedi.
      Beşiktaş maçına farklı bir gözle bakmadıklarını ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
      ''Beşiktaş maçının diğer maçlardan hiçbir farkı yok. Futbolculuk, antrenörlük hayatımızda da derbi maçlar bitmiyor. Bu son derbi de olmayacak, ilk derbi de olmayacak. Normal Anadolu takımıyla oynar gibi çıkacağız. Sonuçta 3 puan için çıkacağız ve 3 puan ile maçtan ayrılmak isteyeceğiz. Yenersek, 3 puan ile sahadan ayrılırsak önümüzdeki haftalara çok daha moralli gireriz. Oyuncuların, camianın üzerinde baskılar azalır. Bu da bizi daha sonraki haftalarda çok daha iyi şekilde motive eder.'' Türkiye'de mantalite konusunda bazı eksiklerin bulunduğunu dile getiren Doğan, şöyle devam etti:
      ''Malatyaspor'da çalışırken yenemediğim tek takım Beşiktaş'dı. O zaman da Malatyalılar Beşiktaş'a karşı duygusal davrandığımı düşünüyorlardı. Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi orada genelde yendik, ama Beşiktaş karşısında en fazla beraberlik aldık. Burada Beşiktaş ile oynadığımız 4 maçı kazandım. Bu demek değil ki yüzde yüz kazanacağız. O günden bu tarafa çok şey değişti. Beşiktaş'a bu sezon çok daha başarılı ve takım oyununu ön planda tutan bir teknik direktör geldi. Kendisine göre doğruları fazla. Takım oyunu eksiklerini giderdi. Çok ayrı bir maç olacak diye düşünüyorum.'' Maçın ortada bir maç olacağını kaydeden Doğan, şunları söyledi:
      ''İnşallah biz kazanırız. Kazanmak için de o gücümüz var. Her iki takım da mağlubiyetle ayrıldığı zaman moral motivasyon anlamında çok sıkıntı yaşayacak. Bu bilinçle 2 takım için de önemli maç. 'Daha önceki maçları kazandık, bunu da kazanacağız' anlamı taşımamalı, ama kazanmak en büyük amacımız. Bazen çalıştığın takımda karşı takıma şansın tutmuyor. Bazen de o gün eldeki mevcut malzemeyle dengeli bir takım kuramıyorsun. Bazen senin elindeki malzeme oyun yapısı olarak karşı tarafa ters geliyor. Beşiktaş'ı 2,5 yıl Malatya'da yenemedik, ama Trabzon'a geldikten sonra her maçı kazandık. İnşallah 5. olur, ama nasıl milli takımda oyuncuların üzerinde büyük baskı oluştuysa oyuncularımı da öyle baskıya sokmamak lazım. İyi sonuç aldıkları zaman gelecekte Trabzonspor'a bir huzur geleceği kanısındayım. Her anlamda önemli maç.''
     
     ''ERSEN'E BAŞARILAR DİLİYORUZ''
      Teknik direktör Doğan, Ersen Martin'in Trabzonspor ile ilişiğinin kesildiğini ve bundan sonra kendisine başarılar dilediklerini söyledi.
      ''Ersen'in tabi ki biz düşünmediğimiz zamanda transferi gündeme geldi'' diyen Doğan, şöyle devam etti:
      ''Futbolcu alınırsa izin vermiştik kendisine. Ama alınmadan verildi. Tekrardan bunu gündeme getirmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Ersen için hayırlı olsun, inşallah orada başarılı olur. Türk futbolunu orada iyi temsil eder. Ersen'in yokluğunda son haftalarda santrfor konusunda sıkıntı yaşadık. Stoperlerden de santrfor yapmaya çalışıyoruz. Ersen konusu kapanmıştır. Bu konuyla ilgili çok şey söylemek istemiyoruz. Biz şu anda elimizdeki mevcut kadro ile en iyiyi yapmak istiyoruz. Bir futbolcunun gitmesi nasıl etkiler, konularına girmek istemiyorum. Sadece Ersen'in bugünden itibaren ilişiği kesildi ve gittiği yeni takımında kendisine başarılar diliyorum.''
     
     ''KONUMUMU KAYBETME KORKUM YOK''
      Doğan, bulunduğu konumu kaybetme korkusunun hiçbir zaman olmadığını belirtti.
      Kendisine çok güvendiğini ifade eden Doğan, ''Nasıl bir teknik adam olduğumu çok iyi biliyorum. Kamuoyunda bazı çevreler kasıtlı şekilde Ziya Doğan'ın üzerine oynadığı bir dönemde, başkan bunun etkisinde kalabilir diye kendisine çok rahatlıkla 'başkanım ne zaman isterseniz, siz de aynı fikirde olduğunuz zaman söyleyin, ben de çok rahatlıkla önünüzü açabilirim' dedim. Başkan da olayı çok yakından takip ettiği için bana güveninin sonsuz olduğunu söyledi'' dedi.
      Bazı yöneticilerin de başkanla aynı yönde düşündüğünü kaydeden Doğan, ''Ben de bana güvenin olduğu yerde bırakıp gitmeyi düşünmedim. Gitmemi gerektirecek bir skor da almadık. Şu anda puan cetvelinde iddiamız oldukça fazla devam ediyor. Aslında burada düşünülmesi gereken Trabzonspor, ligde iddialıyken bu tür konular gündeme getirilerek Trabzonspor yıpratılmak isteniyor'' diye konuştu.
      Doğan, kulüp başkanı Nuri Albayrak'ın, 'Ziya Doğan bana teslim' biçimindeki açıklamaları ile ilgili olarak ise şunları söyledi:
      ''Sayın başkanımız 'Ziya Doğan bana emanet' derken o kendi düşüncesidir, doğrudur. Bu kulübün başkanıdır. Burada bazı eksiklikleri görmüştür ve sonuçta Ziya Doğan'a sahip çıkmıştır. Kendisine teşekkür ettim. Kimse benim kara kaşıma, kara gözüme hayran değil. Dikkatinizi bir şeyin daha çekmesi lazımdı. 'En küçük hatasını görsem barındırmam' diyor. Bu demek ki sizlerden ve bazı kamuoyundan daha iyi biliyor ve yakından takip ediyor. Kendisine teşekkür ediyorum.''
     
     ''NORVEÇ'İ, NORVEÇ'TE YENECEĞİZ''
      Ziya Doğan, milli takımın Yunanistan maçında beklenen sonucu alamadığını, ancak karamsarlık taşımadığını belirterek, şöyle konuştu:
      ''Milli maçlarda futbolcuyu 'Vatan, Millet, Sakarya' şeklinde hazırlıyoruz. Futbolcu baskı altında kalıyor. Bir spor müsabakası olarak hazırlamak lazım. Oyuncunun üzerinde baskılar devam ettiği sürece buna benzer sonuçlar Türk futbolunda her zaman olacak. Dünyada oyuncunun, teknik heyetin bu kadar baskı altına alındığı bir yer yok. Şansımız bitmedi. İnsanlar da güvensiz oldu 'artık çıkamayız' diyor. Bu avantajdır göreceksiniz, Norveç'i Norveç'te yeneceğiz. Yeter ki bu teknik adama, milli takıma sahip çıkalım. Spor dışındaki şeylerle baskı altında tutmayalım.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER