Gündem
  • 28.2.2013 12:14

“İsrail KKTC’yi tanısın”

MESUT GÜNSEV
LEFKOŞA -
Fileleftheros gazetesi, “Filistin Büyükelçiliği İçin Misilleme İstiyorlar. KKTC Tanınsın” başlığıyla yansıttığı haberinde Güney Kıbrıs’ın Filistin’in Güney’deki temsilciliğini büyükelçilik statüsüne yükseltmesinin ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Tel Aviv’deki Rum büyükelçiliğine rahatsızlığını belirtip izahat istediğini hatırlattı. İsrail’in rahatsızlığının alenen başka boyut kazanmadığı ancak Filistin’e büyükelçilik verilmesinin olumsuz etkilerinin görülmeye başlandığına işaret eden gazete “Jewish Press” isimli internet gazetesinin makalesini okurlarına şöyle aktardı:
“’Lefkoşa’nın hareketi cevapsız kalmamalı, cevap da KKTC’nin İsrail tarafından tanınması olmalı. (Filistin meselesi ile Kıbrıs sorununu karşılaştırarak) Filistin Yönetimi’nin aksine KKTC bir devlet yapısının tabi olduğu bütün yapılarını geliştirdi. 1960 anlaşmalarını ihlal eden ve bugüne kadar Kıbrıs sorununu çözmeyenler Kıbrıslı Rumlardır (Kıbrıs Rum tavrı ile Filistinlilerin tavrı arasında paralellik kuruyor)”
Jewish Press’in makalesinde en çok ilgi çeken ise, İsrail’in sahte devlete muhtemel açılımının İsrail ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlayacağı ifadesidir. Ancak makalenin hiçbir yerinde iki ülke arasındaki enerji ilişkisinden söz edilmiyor. Gazete, Rum tarafındaki Filistin Büyükelçiliği’nin dün yayınladığı ilk açıklamada ise, Filistin Lideri Yaser Arafat’ın Ramallah’ta kuşatma altındayken iken hastalanarak, tedavi için gönderildiği Fransa’da ölmesinden derin üzüntü duyulduğunu belirttiğini yazdı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:38

İLGİLİ HABERLER