
140 müşterisine temas eden kuafor Koronavirüslü çıktı!..
Koronavirüs taşıyan iki kuaför 140 müşteriye temas etti, sonuç herkesi şoke etti..Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde yaşanan olay dünyada gündeme oturdu.Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 419 bin 264 kişi öldü, virüs tespit edilen 3 milyon 788 bin 674 kişi iyileşti.
Dünya genelinde halen tedavisi süren 3 milyon 263 bin 135 aktif enfekte vaka bulunuyor.
EN AĞIR BİLANÇO ABD'DE
ABD, en fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke oldu. Ülkede 2 milyon 66 bin 508 kişide Kovid-19 tespit edilirken, salgın nedeniyle 115 bin 137 kişi yaşamını yitirdi.Salgın nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde kuaför salonları önce kapatılmış, tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte de yeniden açılmıştı.
Virüsün yayılmasının önüne geçmek için alınan tedbirlere rağmen riskin hala devam etmesi hem kuaför çalışanlarında hem de müşterilerde korkutuyor.Bu gelişmeler ışığında ABD'nin Missouri eyaletinde yaşanan bir olaysa tüm dünyayı şoke etmiş durumda.
VİRÜSLÜ KUAFÖRLER 140 MÜŞTERİYLE TEMAS ETTİ
CNN'de yer alan habere göre Missouri eyaletinin Springfield şehrinde bir kuaför salonunda çalışan iki kişinin çalıştıkları dönemde Covid-19 taşıdıkları ve 140 müşteriyle temas ettikleri açıklandı.Koronavirüs taşıyan kuaförlerin temas ettiği 140 müşteri ve 7 iş arkadaşından 46 kişinin yaptırdıkları testin sonucu negatif çıktı. Geri kalan kişiler virüsün 14 günlük kuluçka süresini karantinada geçirdi.
Yetkililer, test yaptırmadan karantina süresinin dolmasını bekleyen tüm müşterileri belirti gösterip göstermediklerini öğrenmek amacıyla günde iki kez olmak üzere telefonla aradı.
OLAY KAYNAKLI YENİ VAKA YAŞANMADI
Bölge sağlık yetkililerinin açıklamasına göre Covid-19 taşıyan kuaförler kimseye virüs bulaştırmadı.
DURUM YAKINDAN İNCELENECEK
Yetkililer durumun umut verici olduğunu, bu olay özelinde incelemeler yaparak virüsle ilgili gelecekte yapılacak çalışmalara katkı sağlayabileceklerini söylediler.
Covid-19 salgınıyla ilgili olarak alınacak en önemli iki önlemin maske kullanmak ve sosyal mesafe kuralını uygulamak olduğu biliniyor.Yetkililer olayın yaşandığı kuaför salonunda alınan hangi ek tedbirlerin böyle şaşırtıcı bir olumlu sonuca yol açtığını da araştıracaklarını açıkladılar.
Virüs taşıyan iki çalışanın mayıs ayı sonlarında 8 gün boyunca aktif olarak çalıştıkları, bir çalışanın 56, diğerininse 84 müşteriyle temas etmiş olduğu bildirildi.Virüs taşıyan iki çalışanın mayıs ayı sonlarında 8 gün boyunca aktif olarak çalıştıkları, bir çalışanın 56, diğerininse 84 müşteriyle temas etmiş olduğu bildirildi.
Olayın detaylarının ortaya çıkmasında önemli bir faktör rol oynuyor.Kuaför salonları tekrar hizmete başladıktan sonra tüm müşterilerin kayıt altına alınması, koronavirüs taşıyan kuaförlerin temas ettiği müşterilerin takibinin yapılmasını kolaylaştıran unsur oldu.
Bilindiği üzere ülkemiz de dahil dünyanın her yerinde kuaför salonunda hizmet alabilmek için randevu almış olmak ilk şart.
Kuaför salonları tekrar faaliyete geçtikten sonra randevusuz müşteri kabul etmemeye başladı.
Maskesiz müşterilerin içeri giremediği kuaförlerde herkes içeri girerken ateşini de ölçtürmek zorunda. Kuaför salonları yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için müşterilerini de kayıt altına almaya başlamıştı.
Missouri'de yaşanan olayda çalışanların virüs taşıdığı öğrenilince randevuyla salona gelen müşterilere, alınan kayıtlar sayesinde kolayca ulaşıldı.Büyük bir şirket olan ve 1100 tane bağımsız şubesi bulunan kuaförün yetkilileri müşterilerinin sağlığını çok önemsediklerini ve salonu ziyaret eden herkese test yapıldığını açıklarken hastalanan müşterileri olmadığını belirtti.
Güncellenme Tarihi : 11.6.2020 19:12