Eğitim
  • 31.3.2006 00:20

1.593 ÇOCUK İNTERNETTE SANAL VELİ ARIYOR

İnternetteki www.velimolurmusun.org sitesi üzerinden yürütülen "Velim Olur musun?" kampanyasında, 2 bin 168 çocuğun veliye sahip olduğu, sistemde bin 593 çocuğun daha yardım beklediği bildirildi.


İnternetteki www.velimolurmusun.org sitesi üzerinden yürütülen "Velim Olur musun?" kampanyasında, 2 bin 168 çocuğun veliye sahip olduğu, sistemde bin 593 çocuğun daha yardım beklediği bildirildi. Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Güneydoğu illerinde başlatılan, ancak görülen ilgi nedeniyle Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 11 ilde yürüttüğü projeyle birleştirilen "Velim Olur musun?" kampanyasının, vatandaşlardan destek beklediği belirtildi.


İnternet sitesinden alınan bilgiye göre, kampanya kapsamında şu ana kadar 2 bin 168 çocuk veli sahibi oldu. Günde ortalama 5 çocuğun veli kazandığı sistemde, veli bekleyen çocuk sayısının bin 593 olduğunu belirtildi.
Kampanya kapsamında ILO'nun Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Çorum, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde yürüttüğü "11 İlde Sokakta Çalışan Çocukların Eğitime Yönlendirilmesi" ve "Mevsimlik Gezici ve Geçici Tarım İşlerindeki Çocuk İşçiliğinin Eğitim Yoluyla Sona Erdirilmesi" projeleriyle belirlenen yaklaşık 4 bin çocuğun, belirli aralıklarla siteye eklenerek, veli sahibi olması hedefleniyor.


Kampanyaya katılarak destek olmak isteyenler, siteyi ziyaret ederek yardıma ihtiyaç duyan çocuklar hakkında bilgilere ulaşabiliyor. Çocukların ihtiyaçlarının belirtildiği sitede yapılan yardımlar için tüm gönderiler bir kargo firması tarafından ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER