Eğitim
  • 30.3.2006 10:39

OKULLARDA KADROLU "HADEME" VEYA "HİZMETLİ" DÖNEMİ SONA ERİYOR

UĞUR ALICI
ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı, bundan böyle okullarda temizlik ve güvenlik işlerini "kadrolu personel" yerine hizmet satın alma yoluyla karşılayacak.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, satın alma yoluyla gerçekleştirilecek hizmetlerin maliyetinin, Okul-Aile birlikleri tarafından karşılanması şartını getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki kadrolu "hademe" veya "hizmetli" dönemine son vererek, bu kişilerin yürüttüğü hizmetin satın alma yoluyla karşılanmasını kararlaştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı, "Okul Aile Birliği Yönetmeliği"nin uygulamasında yaşanan aksaklıklara ilişkin yayınladığı genelgede, okullarda hizmetli olarak çalıştırılan personelin istihdamına açıklık getirdi. Okullarda öncelikli olarak temizlik ve güvenlik işlerinde çalıştırılacak olanların kadrolu olmayacağına dikkat çekilen genelgenin 20. maddesinde, "Personel istihdam etmek yerine, ihtiyaç hizmet satın alma yoluyla karşılanacak" denildi.
Genelgede, satın alma yoluyla hizmetin karşılanması maliyetinin ise merkezden değil, Okul-Aile Birlikleri tarafından karşılanması istendi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER