Asayiş
  • 22.8.2009 17:25

17 YAŞINDAKİ KIZA ÜVEY BABA TECAVÜZ ETTİ!...

İSTANBUL'da birlikte oturduğu babası iki yıl önce vefat edince, nikahsız bir başka kişiyle yaşayan annesinin yanına Sakarya'nın Ferizli İlçesi'ne gelen 17 yaşındaki V.D., iki yıl boyunca üvey babası 53 yaşındaki Halis T.'nin tecavüzüne uğradığını iddia etti. Tutuksuz yargılanan Halis T. ise suçlamaları reddetti.

İstanbul'da oturan 38 yaşındaki R.N.E., eşindan ayrıldıktan sonra Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde Halis T. ile yaşamaya başladı. Kızı V.D. ise İstanbul'da babasının yanında kalmaya başladı. Ancak V.D., 2005 yılında babası vefat edince, annesinin yanına geldi. V.D. burada üvey babasının tecavüzüne uğradığını söylemesi üzerine annesiyle birlikte evi terketti. Anne R.N.E, 8 ay önce Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ardından Halis T. hakkında Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde çocuğa nitelikli cinsel istismarı suçundan dava açıldı.

R.N.E, ikinci evliliğini yaptığı eşi Halis T.'nin kızına 2 yıl boyunca tecavüz ettiğini öne sürdü. Kızının tecavüzü kendisine söylemesi üzerine onu terk ederek İstanbul'a taşındığını söyleyen anne R.N.E., “İlk eşimden olan kızımı ikinci eşim 2 yıl boyunca kullandı. Kimseye söylemesi halinde kızımı ve beni öldürmekle tehdit etmiş” dedi.

Mahkemede ifade veren V.D. ise annesi ve babasının ayrılmalarından sonra babasının yanında kalmaya başladığını belirterek şu iddialarda bulundu: “Babam 2005 yılında vefat edince annemin yanına Sakarya’nın Ferizli İlçesi’ne geldim. Burada annemin imam nikahı ile evlendiği Halis T.'nin yanında kalmaya başladım. Halis T.’ye ‘Halis amca’ diyordum ve onun dükkanında çalısıyordum. 2006 yılının ortalarında annem İstanbul'a gidince yalnız kaldığımızda bana zorla tecavüz etti. Ben ona senin kızın sayılırım dediğimde ‘Ne kızı’ diyerek tecavüzlerini sürdürdü. ‘Eğer kimseye söylersen seni ve anneni öldürürüm, ikiniz de benim karımsınız’ diyordu. Sürekli olarak bana tecavüz eti. Tecavüzleri 2 yıl boyunca sürdü. öyle ki annem evden ayrıldığında bana tecavüz ediyordu. 2008 yılında anneme ağlayarak söyledim. Annem bana ‘neden daha önce söylemedin?’ dedikten sonra hemen evi terkettik.” Duruşmada ifade veren ve tutuksuz yargılanan Halis T. ise üvey kızının yalan söylediğini belirterek “Annesi ve aramızda şiddetli geçimsizlik vardı. Bu nedenle iftara atıyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER