Asayiş
  • 15.9.2011 13:23

24 YILDIR ERMENİ TERÖRİST OLARAK ARANMIŞ!

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından Ermeni teröristi olarak fişlendiğini ve fişlemeyi 24 yıl aradan sonra İsveç'te pasaport kontrolünde öğrendiğini söyleyen 53 yaşındaki aşçı Uğur Çukurkent, Türkiye'de uluslar arası yapılan yazışmalarda hakkında böyle bir kayıta rastlanılmadığını Interpol'ün tazminata mahkum olmamak için fişleme belgesini gizlediğini iddia etti. İçinde bulunduğu durumu; "Interpol kaçıyor ben kovalıyorum" sözleri ile nitelendiren Çukurkent terörist olmadığını açıklayarak yetkililerden yardım istedi.

Asıl mesleği aşçılık olan 53 yaşındaki Uğur Çukurkent'in hikayesi 1980 askeri darbe yıllarına uzanıyor. Darbe yıllarında Türkiye'deki iç karışıklıktan Filistin'e kaçan Çukurkent, ülkede askeri eğitim aldığını Filistin halkının kurtuluşu için 2 yıl ülkede gönüllü olarak savaştığını söyledi. Filistin sonrasında Türkiye'de ki karışıklığın devam ettiğini ve İngiltere'ye gitmek için yola çıktığını söyleyen Çukurkent, Londra girişinde gözaltında alındığını ve Interpol kayıtlarına "Ermeni terörist" olarak girdiğini söyleyerek fişleme olayının orada gerçekleştiğini belirtti.

Çukurkent; " Filistin'den İngiltere'ye yanımda bir Ermeni arkadaşımla birlikte döndük. Pasaport kontrolünde gözaltına alındık ve ayrı ayrı günlerce sorgulandıktan sonra Lübnan'a sınır dışı edildik. O esnada sadece beni ermeni teröristi olarak fişlemişler. 1991 affıyla Türkiye'ye döndükten sonra kendisine terörist muamelesi yapıldığını dile getiren Çukurkent; " Evlerim aranıyor, telefonlarım dinleniyor, çalıştığım iş yerlerinden çıkartılıyorum. Beni antisosyal hale getirdiler. Maddi gücüm yeterli olmadığı için kendim dava açamıyorum. Kamu davası açılması için ise şikayet dilekçelerim kabul görmüyor. Çünkü Türkiye'de İç İşleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada Interpol'de böyle bir kaydın bulunmadığını belirtiyor. O zaman Interpol yaptığı yargısız infazın bedelini ödemeli" dedi.

"INTERPOL YARGISIZ İNFAZ BELGESİNI GİZLİYOR"

Kendisine yapılan fişlemeyi abzürt bir suç olarak nitelendiren Çukurkent; " Londra girişinde benim parmak izlerimi almışlar, hakkımda terörist kaydını tutmuşlar ve benden bu belgeyi gizliyorlar. Üstelik kendi yasalarını çiğniyorlar. İsveç'te yasalara göre kendi ülkesinde terörist olarak adlandırılan kişilerin iadesi yapılmaz, Çünkü ölüm riskleri vardır. Madem ben teröristsem nasıl 30 yıldır Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulundum. Neden beni yargılamıyorlar? O zaman ben Sabıka kaydı bile bulunmayan uluslar arası ermeni teröristim" diye konuştu.

"HAYATIM KARARDI"

İçinde bulunduğu durumu 'Interpol kaçıyor ben kovalıyorum" olarak özetleyen Çukurkent, teşkilatın tazminat davasına mahkum olmamak için fişleme belgesini gizlediğini ancak süreç içinde hayatının karardığını belirterek şöyle konuştu: " Annem ve şizofren kardeşim için can derdine düştük. Bu haksız fişlemenin kaldırılmasını istiyorum. Türkiye'deki yetkili mercilere sesleniyorum. Bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yapılan haksız bir yargısız infazdır. Demokrasi nutukları atan Avrupa'nın yargısız infaz belgesi de bende."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:02

İLGİLİ HABERLER