Gündem
  • 23.7.2021 19:59

28 Şubat'ın komutanları cezaevine giriyor!.. Son kapı da kapandı

28 Şubat davasının sanığı komutanlara cezaevi yolu....Davada hapse mahkum olan emekli askerler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu “Acilen karara itiraz edilmesi” istendi. Başsavcılık ise “Sebep yok” dedi, bu talebi reddetti...

28 Şubat davasında son durum | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya,  Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve  analizler

8 Şubat davasında aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanığa verilen hapis cezalarına yönelik itirazlar başsavcılık tarafından reddedildi. Başsavcılığın yazısında, atılı suçtan yargılama görevinin genel mahkemelere ait olduğu kaydedildi. Karara göre sanık komutanlar yakalama kararının ardından cezaevine girecek.

Postmodern darbe'nin failleri müebbet hapse çarptırıldı

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, Yargıtay'ın hapis cezalarını onama kararı üzerine bazı sanık avukatları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, dosyanın Ceza Genel Kurulu'na taşınması için karara 'acilen' itiraz edilmesi talebinde bulundu. Talep yazısında, darbeye teşebbüs suçunun gerçekleşmesi için suçun asli unsuru olan cebir ve şiddetin olması gerektiği, ancak dosyada buna ilişkin delil olmadığına vurgu yapıldı.

28 Şubat'ın "silahsız kuvvetleri" soruşturması yeniden açıldı

Dilekçede, sanıklar arasında eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın bulunması nedeniyle yargılama yetkisinin Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi'nde olduğu anlatıldı. Talebi değerlendiren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise karara itiraz etmeyeceğini bildirdi. Başsavcılığın yazısında, atılı suçtan yargılama görevinin genel mahkemelere ait olduğu kaydedildi.

Başsavcılık, 'Maddi ve hukuki bir sebep bulunmadığından itiraz yoluna gidilmemiştir' dedi. Savcılığın yazısında, 'İlk derece, bölge adliye mahkemesi ve Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin suçun sübutuna ve vasıflandırmasına ilişkin değerlendirmelerinin yasaya uygun olduğu' savunuldu.

Takanya - PAŞA'YA BAK PAŞA'YA😑😑Atatürkçü de olsa ölenler sünni olsun.. 28  Şubat döneminin Genelkurmay Harekât Dairesi Başkanı Çetin Doğan ve  Tuğgeneral Volkan Kaplama'nın alevi komutanların katıldığı gizli toplantıda  yaptıkları konuşmalar, orduda nasıl

Mahkeme de cezası onanan sanıklar hakkında, cezanın 3 yıldan fazla olması nedeniyle yakalama kararı çıkaracak. Sanıklar daha sonra cezaevine konulacak.

Çetin Doğan'a Kur'an'a hakaretten suç duyurusu

POSTMODERN DARBENİN MİMARLARI CEZASIZ KALMADI

28 Şubat postmodern darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 103 sanık hakkında Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yaklaşık 7 yıl süren dava, 13 Nisan 2018'de karara bağlandı. Mahkeme, sanıklar İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Çetin Doğan, Halil Kemal Gürüz, Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Sarı, Çetin Dizdar, Erdoğan Öznal, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılıç, Hayri Bülent Alpkaya, Hikmet Köksal, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Mühittin Erdal Şenel, Vural Avar ve Yıldırım Türkeri'nin "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Sanıkların duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2021 23:44

İLGİLİ HABERLER