
40 YIL SONRA GELEN 4 GOL!..
Sarı-kırmızılı ekip, 26 Mayıs 1968 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda 4-4 biten lig maçının ardından, 40 yılı aşkın süre sonra bir lig müsabakasında daha Beşiktaş'a 4 gol birden kaydetti.
Beşiktaş'a karşı 321 maçın sığdığı 84 yıllık rekabette en farklı skorlu galibiyetini 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme maçında 9-2'lik skorla elde eden ''Cim Bom' ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı.
DERBİ FAKİRİ BEŞİKTAŞ
Turkcell Süper Lig'de 2008'in son derbisinde Galatasaray'a 4-2 yenilen Beşiktaş, son dönemde ezeli rakiplerini deplasmanda mağlup edemiyor. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ve Fenerbahçe ile son 4 sezonda rakip sahalarda yaptığı lig derbilerinde galip gelemedi. Ligde son 4 sezonda ezeli rakipleriyle deplasmanda 8 maça çıkan ''Kara
Kartallar'', bunlardan 6'sını yitirdi, 2'sinde berabere kaldı, taraftarlarını dış sahada hiç sevindiremedi. Beşiktaş, deplasmandaki son 8 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 9 gol atarken, kalesinde ise 16 gol gördü.
PENALTILAR SONUCU BELİRLİYOR
Galatasaray ile Beşiktaş arasında son yıllarda yapılan lig derbilerine penaltı golleri damgasını vuruyor. Galatasaray, bu akşamki derbide ezeli rakibini 4-2 yenerken, Baros, 3 golünden 2'sini penaltıdan kaydetti. Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan son 10 maçtan 5'inde penaltı golleri sonuç üzerinde belirleyici etki yaptı.