KAYNAK : Haber Vitrini
NİĞDE/ Niğde’nin Çamardı İlçesi yakınlarındaki Demirkazık Dağı’nda, 6’sı Fransız 7 dağcının mahsur kaldıkları bildirildi.
Demirkazık’ın Emli Vadisi’nde bulunan 3 bin metre yüksekliğindeki Alaca Tepesi’ne tırmanan 6 Fransız ve 1 Türk dağcıdan oluşan grup, akşam saat 20.00’de otele dönmeyince, turu düzenleyen turizm şirketi, Niğde Valiliği’den yardım istedi. Bunun üzerine dağcılara ulaşabilmek için harekete geçildi.
Niğde Valisi Refik Arslan Öztürk, “Dağcılar hava koşulları nedeniyle yollarını kaybetmiş olabilirler. Şu ana kadar bilgi alınamadı. Dağcılara ulaşabilmek için Kızılay, ODTÜ, jandarma ve Niğdeli dağcılardan oluşan 20 kişilik kurtarma ekibini bölgeye gönderdik. Arama çalışmalarına başlandı. Kayseri İl Jandarma Komutanlığı’ndan, yer tespiti cihazları da bulunan 2 kişi daha geliyor” diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:53