Gündem
  • 17.5.2025 20:29

ABD'de hortum felaketi: En az 21 ölü

ABD'nin Kentucky ve Missouri eyaletlerinde etkili olan şiddetli fırtına ve kasırgada en az 21 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda ev hasar gördü ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, ölü sayısının artabileceğini belirtirken, çevre eyaletler için de hava riski uyarısı yapıldı.

ABD'nin Kentucky ve Missouri eyaletlerinde etkisini gösteren şiddetli fırtına ve kasırga sonucunda ilk belirlemelere göre 21 kişi hayatını kaybetti.

Kentucky Valisi Andy Beshear, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şiddetli fırtına ve kasırga nedeniyle en az 14 kişinin yaşamını yitirdiğini doğrularken, ölü sayısının yükselebileceğini belirtti.

Missouri eyaleti yetkilileri de eyaletin farklı noktalarında etkisini gösteren şiddetli fırtına ve kasırga sonucunda ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğünü ifade etti.

Yetkililer, ayrıca olumsuz hava olaylarının bölgedeki evlerde hasara yol açtığını, yaralıların ise hastanelere kaldırıldığını kaydetti.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) Texas'ın kuzeyi ve Oklahoma'nın güneyi gibi çevre bölgelerin risk altında olduğunu bildirdi.

ABD'de olumsuz hava koşulları, Kentucky ve Missouri'de etkisini gösteriyor.

Güncellenme Tarihi : 17.5.2025 20:30

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa