ABDULLAH GÜL'ÜN EŞİNİN DAVETİNE ÜNLÜ İSİMLER KATILMADI
Başbakan Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle önceki gün bir resepsiyon verdi. Hülya Avşar, Sezen Aksu ve Türkan şoray gibi ünlü sanatçıların katılmadığı resepsiyonda konuklara alkollü içkiler de ikram edildi. Flüt ve arp dinletilerinin yanı sıra Nazım Hikmet'le Bedri Rahmi'den şiirler okundu.
BAŞBAKAN Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül, ‘‘En büyük hayalim’’ dediği ‘‘kadın istihdamının sağlanması ve emeğinin değerlendirilmesi’’ projesi için sahaya indi. Kadınlar Günü nedeniyle önceki gün verdiği resepsiyonla projesinin tanıtımını yapan Hayrünisa Gül, ‘‘Kadınlar Günü, senede bir gün kutlanan bir gün olarak kalmasın istedim. Bununla, yeni bir şevk ve heyecan vererek kadınları motive etmek istedim’’ dedi.
Hayrünisa Gül'ün ‘‘Bir adım öne’’ sloganıyla Devlet Opera ve Balesi'nde verdiği resepsiyona, bakan, milletvekili, bürokrat ve büyükelçi eşlerinden yoğun katılım olurken, devletin zirvesi ise mazeret bildirdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün eşi Özenç Özkök ile kuvvet komutanlarının eşleri resepsiyona katılmadı. AKP lideri Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı resepsiyona Tansu Çiller, Berna Yılmaz, Nermin Erbakan ve Sevinç İnönü ise davet edilmelerine karşın gelmediler.
Hayrünisa Gül'ün Kadınlar Günü resepsiyonunda konuklara alkolsüz içeceklerin yanı sıra şarap başta olmak üzere alkollü içeceklerin de servis edildiği resepsiyonda, Kerkük-Erbil türkülerinin yanı sıra, aryalar, dans ve tiyatro gösterileri, flüt ve arp dinletisi sunuldu. Dünyaca ünlü klasik flüt sanatçımız Şefika Kutluer'in bir resital verdiği resepsiyonda, İpek Çeken ve Sabri Özmener de Nazım Hikmet ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu'ndan şiirler okudular.
Sanatçılar gelmedi
Hülya Avşar, Sezen Aksu, Türkan Şoray'ın da aralarında bulunduğu birçok davetli sanatçının da katılmadığı resepsiyona, ABD sefiresi Margaret Pearson başta olmak üzere Ankara'daki yabancı büyükelçilerin eşleri neredeyse tam kadro geldi. Ayten Gökçer'in de aralarında bulunduğu bazı sanatçıların katıldığı resepsiyonda çoğunluğu türbanlı konuklar oluşturdu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:31