Gündem
  • 16.5.2004 20:26

ABDÜLLATİF ŞENER :"'EZ TE GELLEK HAZDIKIM' (SENİ ÇOK SEVİYORUM), CÜMLESİNİ DİYARBAKIR VE BÖLGE İNSANLARI İÇİN SÖYLEDİM"

ADNAN ŞİMŞEK
DİYARBAKIR - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Diyarbakır'da kahvaltı yaparken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e Kürtçe söylediği "Ez Te Hazdıkım (Seni çok seviyorum)" cümlesini, Diyarbakırlılar ve tüm Türkiye için söylediğini belirtti.


Basın mensuplarına Mardin'de konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Şener, gazetecilerin sevgi sözcüklerine çok önem verdiklerini belirterek, "Sayın Belediye Başkanı sabah kahvaltısına bizi davet etmişti. Bizi Ulu Cami'nin karşısındaki dar sokaklardaki kahvaltı yapılmaya mahsus küçük restoran mekanına götürdüler. Diyarbakır usulüne göre, birlikte kahvaltı yaptık. Basın bu olaydan haberdar değildi. Biz bu süre içinde Belediye Başkanı ile uzun süre sohbet ettik.

Zaman zaman karşılıklı espriler yaptık. Tam kahvaltıdan ayrılırken basın mensupları geldi. Basın mensupları konuşmamızı istedikleri için sohbetimize devam ettik. Konuşmalar esnasında söylediklerim basın mensuplarının dikkatini çekti" dedi.


Belediye Başkanı Osman Baydemir'e, insanların birbirlerini sevmesi gerektiğinden söz ettiğini kaydeden Bakan Şener, "İnsanların birbirlerini sevmesi gerekir. Hangi dille olursa olsun, kendilerine daha sıcak gelecek şekilde söz etmek lazım. Sevdiğiniz birisine dersiniz ki 'seni seviyorum' veya 'I love you', bazıları Fransızca, Arapça söylemek ister. Frekansı yakınlaştırmak ve duyguları etkili hale dönüştürmek için 'Ez Gellek Hazdıkım (Seni çok seviyorum)' diyebilirsiniz. Bu cümleyi sayın Belediye Başkanımıza, bütün Diyarbakırlılar ve bölge insanları için söylediğimi belirttim. 72 milyon insanımız için bunu söyledim" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER