ADI CAPTAGON HAPI KAÇAKÇILIĞINA KARIŞAN MEDYA PATRONU TUTUKLANDI
Gebze’de geçtiğimiz yıl bir ilaç fabrikasında gerçekleştirilen ve toplam 10 milyon captagon hapın ele geçirildiği operasyonla ilgili olarak aranan işadamı Mehmet Ali Yaprak, Gaziantep’te yakalandı.
İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Yaprak, pasaport işlemlerini yaptırmak için geldiği Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı. Gaziantep’ten İstanbul’a getirilen Mehmet Ali Yaprak, Narkotik Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne sevk edildi. Yaprak, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandı. Savcılıkça tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 2 No’lu DGM Yedek Hakimliği’ne gönderilen Mehmet Ali Yaprak hakkında, burada tekrar alınan ifadesinin ardından tutuklama kararı verildi. Mehmet Ali Yaprak, daha sonra Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi.
29 Temmuz 2000 günü Gebze Sanayi Sitesi’nde bulunan Profarma adlı kimya fabrikasına, narkotik polisi ve jandarma ekipleri ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirmişti. Operasyonda, imalathanede, koliler içinde 6 milyonu hazır halde 4 milyonu da üretilmek üzere toplam 10 milyon adet captagon hap ele geçirilmişti. Baskında, 4 tabanca, 2 mavzer tüfek ve 8 av tüfeği ile mühimmatları ele geçirilirken konuyla ilgili 14 kişi gözaltına alınmıştı.
Yaprak'ın adı Susurluk Raporu'na girmişti
Gaziantep’te Yaprak TV başta olmak üzere çok sayıda şirketin sahibi olan Mehmet Ali Yaprak’ın adı ilk defa 1996 yılında evinin önünden esrarengiz biçimde kaçırılmasıyla duyuldu. Bu olay Susurluk Raporu’na da geçti. Serbest bırakılması için 40 milyar lira istenen ve bir binada 6 gün rehin kaldıktan sonra serbest bırakılan Yaprak’ın durumu, dönemin başbakanı Necmettin Erbakan tarafından Köşk Zirvesi’ne de götürülmüştü.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:12