Gündem
  • 12.11.2025 15:51

Afyonkarahisar'ın 6 sucuk markası tağşiş çıktı

6'sı aynı ilimizde: Bakanlık, 11 sucuk markasını daha ifşa etti..

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni taklit ve tağşiş listesini yayımlayarak 11 markayı ifşa etti. Denetimlerde bazı firmaların sucuklara baş eti, kalp ve kanatlı eti karıştırdığı tespit edildi. En çok ihlal Afyonkarahisar, Konya ve Ankara illerinde görüldü. Bakanlık, halk sağlığını tehdit eden bu tür hileli üretimlere karşı denetimlerin artarak süreceğini açıkladı.

Yensel Sucukları (@yenselsucuklari) • Instagram photos and videos

Tarım Ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlığını tehdit eden gıda sahtekarlıklarına karşı yürüttüğü denetimlerin ardından, taklit ve tağşiş yapılan ürünlerin listesini güncelledi. Yeni listede, 11 markanın sucuklarında baş eti, kalp ve kanatlı eti kullandığı tespit edildi.
BAYRAKTAROĞLU

ETİKET BAŞKA, İÇERİK BAŞKA

Bakanlık tarafından yapılan laboratuvar testlerinde, market raflarında satışa sunulan bazı et ürünlerinin etiket bilgileriyle içeriklerinin uyuşmadığı belirlendi. Açıklanan listede, et ürünlerinde özellikle sakatat ve kanatlı eti karışımı kullanıldığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, halk sağlığını korumak amacıyla "hileli üretim yapan firmaların kamuoyuna açıklanmasının süreceği" vurgulandı.

atılgan sucukları Hakiki Afyon Sucuğu %100 Dana Eti Acısız 6 Kg

AFYON BAŞI ÇEKTİ

Denetimlerde en çok ihlal, Afyonkarahisar, Konya ve Ankara illerinde tespit edildi. Sucuk üretimiyle öne çıkan Afyonkarahisar'da 6 firmanın, Ankara'da ise bir firmanın ürünlerinde mekanik ayrılmış kanatlı eti ve kanatlı hayvan kalıntılarına rastlandı.

Fotoğraf açıklaması yok.

KONYA'DA SAKATATLI SUCUK

Konya'da denetlenen 4 firmada, kanatlı etine ek olarak baş eti ve kalp gibi sakatat türlerinin kullanıldığı saptandı. Uzmanlar, bu tür uygulamaların hem ürün kalitesini düşürdüğünü hem de tüketici sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtiyor.

İşte Bakanlık tarafından açıklanan o liste;

6'sı aynı ilimizde: Bakanlık, 11 sucuk markasını daha ifşa etti
6'sı aynı ilimizde: Bakanlık, 11 sucuk markasını daha ifşa etti
Güncellenme Tarihi : 12.11.2025 16:39

İLGİLİ HABERLER