Gündem
  • 11.10.2008 09:08

AĞLAŞIYORSUNUZ, SONRA DA YÜZDE 47 OY VERİYORSUNUZ

CHP lideri Deniz Baykal, Manisa'nın Salihli ilçesinde Tarım Fuarı'nın açılışında çiftçilere, "Ağlaşıyorsunuz, sonra oy veriyorsunuz. Yüzde 47 oyu vermişsiniz. Bunu kıracağız. O gücü, bir torba yiyeceğe değişmeyin. Anahtar, güç sizin elinizde” diye seslendi
Manisa'nın Salihli ilçesinde çiftçilere seslenen CHP lideri Deniz Baykal, 'Yüzde 47 oy vermişsiniz, şımarmışlar, hakaret etme hakkını kendilerinde görmüşler. Oyunu kısıver. Bak, o hakaretleri yapabilirler mi?' diye konuştu.
Çiftçilere boş vaatlere ve yalan sözlere kanmamaları çağrısında bulunan Baykal, şikâyet ettikleri halde yine de AKP'ye oy verildikleri imasında bulundu.
Baykal şunları söyledi: "Bir ülkede, yolsuzluklar almış başını gidiyorsa, dürüst yönetim hayal haline gelmişse, bu konular çiftçimizin ilgi konuları arasında yer almalı."
'Yüzde 47 ile şımardılar'
CHP Genel Başkanı Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "'Yolsuzluk beni ilgilendirmez, tarlama bakarım' dememelisiniz. Kul hakkına, helale, sahip çıkacaksın. Bunu hep birlikte yaparsak, üstesinden geliriz. Yüzde 47 oyu vermişsiniz, şımarmışlar, hakaret etme hakkını kendilerinde görmüşler.
Yanlış olan, ona bu oyu vermektir. Oyunu kısıver, bak ne halde. O hakaretleri yapabilir mi? Anahtar, güç sizin elinizde. Anahtarı sandık kilidine sokun, çevirin, çiftçinin önünü, hakkın, adaletin önünü açın.”

‘Yanlışa teslim olmayın’
Çiftçilerin kendilerine yapılan haksız uygulamanın hesabını sormaktan vazgeçmemelerini isteyen Baykal, “Haksızlığa boyun eğmeyin. Yanlışa, zulme teslim olmayın. Eğer gereğini yaparsanız, merak etmeyin, Türkiye'nin yüzünü hep beraber güldürürüz” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER