Asayiş
  • 5.1.2014 17:06

Ak Parti önünde polis müdahalesi

ADANA'da, AK Parti il başkanlığı binası önünde 'rüşvet ve yolsuzluk' iddialarıyla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen yaklaşık 50 kişilik grup, polis engeliyle karşılaştı. Çevik kuvvet polislerinin kalkan kullanarak uzaklaştırmaya çalıştığı protestocular, tekme ve yumruk savurarak direnince kısa süreli arbede çıktı.

Sosyal medyada yapılan 'Yalana, talana, hırsızlığa hayır. Hükümet istifa' çağrıları üzerine merkez Seyhan İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki AK Parti il başkanlığı binası önünde saat 15.00 sıralarında toplanan yaklaşık 50 kişi, polis engeliyle karşılaştı. Parti binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis, parti binasının altındaki markete giriş ve çıkışın engellendiğini gerekçe göstererek izin vermedi. Grup, parti binası önüne gitmekte ısrar edince, çevik kuvvet polisleri, ellerindeki kalkanlarla grubu itekleyerek uzaklaştırmaya çalıştı. Göstericiler de polis kalkanlarına tekme ve yumrukla karşılık verince kısa süreli arbede çıktı. Çıkan arbedede, ayağı kaldırıma takılarak düşen resmi elbiseli bir polis memuru ezilme tehlikesi geçirdi. Bir göstericinin gözaltına alındığı arbede, göstericilerin geri çekilmesiyle son buldu.

Bir süre daha parti binasının önüne gitmek için direnen göstericiler daha sonra da oldukları yerde basın açıklaması okudu. Ardından da gözaltına alınan arkadaşları için bir süre oturma eylemi yaptı. Eylemciler daha sonra dağıldı.

Mehmet KAYMAK/ADANA,(DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:45

İLGİLİ HABERLER