Gündem
  • 28.4.2006 18:08

AKP'Lİ FATSA: BAYKAL SİYASİ ŞOV YAPIYOR

ALİ ULURASBA
ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Terörle Mücadele Kanunu Tasarısı ile ilgili CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tutumunu eleştirerek, ''Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı'nın konuyu siyasi şov ve siyaset malzemesi yapmak suretiyle kamuoyunda infial uyandırma çabalarını çok doğru ve ilkeli bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
Fatsa, bugün parlamentoda, gazetecilerin Terörle Mücadele Kanunu Tasarısı'nın 6. maddesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Eyüp Fatsa, TBMM'de kanun tasarılarının görüşme usullerinin belli olduğunu, söz konusu tasarının da diğer tasarılarda olduğu gibi aynı usullerle görüşüleceğini belirtti. Fatsa, bu konuda yeni bir usul ihdas etmediklerine dikkat çekerek, tali komisyonlarda, alt komisyonda, komisyonda veya Genel Kurul'da ihtiyaç halinde tasarılardaki maddelerin geri çekilebileceğini, ilaveler, farklı düşünce ve beklentilerin yer alması konusunda değişiklik yapılabileceğini kaydetti. Terörle Mücadele Kanunu Tasarısı'nda "iddia edildiği gibi bir takım konuların eksik kalması veya göz ardı edilmiş olması halinde, bundan önceki tasarılarda olduğu gibi komisyonlarda gereğinin yapılacağını" ifade eden Fatsa, "Ama dün Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı'nın konuyu takdim ediş şekline baktığımızda, konunun hukuk yönünden daha çok bir siyasi şov ve siyaset malzemesi yapmak suretiyle kamuoyunda infial uyandırma çabalarını çok doğru ve ilkeli bulmadığımızı ifade etmek isterim. Bunu bir mesele haline getirip, bunda art niyet arama, kasıt arama gibi düşünceler Genel Başkan'a yakışmamıştır. Bundan önceki tasarılarda, itirazlarını nasıl önergeleriyle değişiklik tekliflerini veriyorlarsa, bir endişeleri varsa, yine böyle yapabilirlerdi. Ama böyle yapmadılar. Ortalığı velveleye vermek, iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Bu, Terörle Mücadele Kanunu Tasarısı üzerinde yeniden bir yanlış tartışmayı, çirkin tartışmayı başlatmak gayretidir ki bunun ne başlatana ne de Türkiye'ye hiçbir faydası yoktur" diye konuştu.
Fatsa, tasarının hazırlanmasında emeği geçen ilim adamları, bürokrat ve siyasetçilerin hiçbirisinin ana muhalefetin bu görüşünü paylaşmadığına dikkat çekerek, komisyonlarda tasarının sadece 6. maddesinde değil, diğer maddelerinde de ilaveler ve değişiklikler yapılabileceğinin altını çizdi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER