Spor
  • 30.9.2010 13:38

ALEX İLE KOCAMAN ARASINDA SKANDAL DİYALOG!

K.Paşa maçının olduğu gün ortam gerildiAlex: Cristian neden yok, Kocaman: Bu senin işin değil

18’de olmadığını gören Cristian’ın yardım istediği Alex, Aykut Hoca’dan hesap sormaya kalkar ama net bir yanıt alır: “Kaptan, bana müdahale mi ediyorsun? Bu takımda kararları ben veririm.”

Vatan'ın haberine göre; AYKUT Hoca’nın göreve geldiği gün ufacık bir kar tanesi olan Kocaman-Alex sürtüşmesinin, K.Paşa maçından önce bir çığ olarak F.Bahçe’yi tehdit ettiği ortaya çıktı.. Uzun süredir konuşulan ama tarafların ılımlı açıklamaları sebebiyle günyüzüne çıkmayan bu ‘kapışma’, K.Paşa maçından önce sert bir hal aldı ve karşılıklı tartışmaya kadar gitti.. Nasıl mı? İsterseniz en baştan başlayalım.

F.BAHÇE, K.Paşa maçının olduğu gün Samandıra Tesisleri’nde kamptadır.. Aykut Kocaman, ilk olarak 11’i değil, 18’e giren futbolcuları açıklar ve bu kadroda Cristian Baroni yoktur. Ve Corinthians’tan geçen sezon transfer edilen oyuncu, takımda her Brezilyalı’nın sıkıştığında yaptığı gibi soluğu Alex’in yanında alır. Cristian, kaptandan yardım istemektedir ve bu da Alex-Kocaman gerginliğinde fitili ateşleyen etken olur.

ÇÜNKÜ Alex, Cristian’ın durumuna üzülerek soluğu Kocaman’ın yanında alır ve “Bu takımda Cristian oynamayı hak ediyor, neden o yok da başkaları var?” diye sorma ‘hatasında’ bulunur. Çünkü temel prensibi ‘Herkes işini yapacak’ olan 45 yaşındaki teknik adam, sinirden çılgına dönmüştür.. Sakin tavrını bırakarak sert bir cevap verir kaptana: “Sen bana müdahale mi ediyorsun? Bu senin i?in değil. Kimin oynayacağına, kimin tribünde oturacağına ben karar veririrm” der ve Alex de arkasını dönerek gider.

TABİİ yaşanan gerginlik burada bitmez.. Her zaman takımda ‘kulisçi’ ve ‘Brezilyalılar’ın lideri’ olarak gösterilen Alex, durumu vatandaşlarıyla paylaşır. Hatta A.Santos ve Bilica’ya, “Cristian’a yapılan haksızlık. Yobo sakatlıktan yeni çıkmışken Cristian’ın kadroda olması gerekir” diyerek Kocaman’ı eleştirmeyi sürdürür.

VE bu yaşananlar tüm takım içine yayılmaya başlar.. Bu moral bozukluğuyla Sami Yen’e çıkan sarı-lacivertlilerde ilk 25 dakikada yenilen 2 gol, Kocaman’ın aklını başına getirir. Özellikle Santos ve Bilica’nın vurdumduymaz tavrına sinirlenir Kocaman. Anında müdahale edip iki Sambacı’yı oyundan alır.

AMA kesinlikle 33 yaşındaki kaptana dokunmaz. F.Bahçe’de zaten gündemden düşmeyen Alex polemiğinin yeniden alevlenmesini ve tüm hafta bu konunun konuşulmasını istemez. Çünkü konu kulübe zarar vermektedir. Kaptan Alex de bu şansı kullanarak, hem kamuoyunun hem de taraftarların önünde iyi bir performans sergileyerek Aykut Hoca’ya karşı elini güçlendirmek ister, çok hırslı oynar. Yaptığı 1 asist ve attığı 2 gol bunun göstergesidir.

Emre’den defansa ince bir mesaj!
ALIN size bir de dipnot.. Gol attıktan sonra Alex gibi tribünlere gitmeyen ve hocasına koşan Emre Belözoğlu’nun maç sonrası yaptığı açıklamada “Savunmaya çare bulmamız gerekiyor. Ben bu sözleri 6-2’lik maçtan sonra söylüyorum. Kötü bir tablo çizmek istemem ancak savunmaya çözüm bulunmalı” diyerek takım içindeki huzursuzluğu kendisinin de anladığını ima etmiş, dolaylı yoldan Brezilyalılar’a taş atmıştı..

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:11

İLGİLİ HABERLER