Spor
  • 28.6.2014 10:25

Alex'in kupa için 3 favorisi var

Aziz Yıldırım ile yaşadığı problem sonrası Fenerbahçe'den ayrılan, buna rağmen sarı-lacivertli taraftarların gönlünde ayrı bir yere sahip olan Alex de Souza, Türkiye Finans'ın reklam çekimi için geldiği Türkiye'de soruları yanıtladı. Aile olarak Türkiye'yi çok sevdiklerini ve bu nedenle sık sık ziyarete geldiklerini belirten Brezilyalı futbolcu, gelecek planlarında da Türkiye'nin yer aldığını söyledi.

Futbolculuktan sonra kariyerine antrenör olarak devam etmeyi düşündüğünü kaydeden Alex, "Şu an da kesin bir kararım yok ancak yeniden Türkiye'de çalışabilirim. Özel bir tercihim yok, Brezilya da olur, Türkiye de... Şimdilik bunlara fazla kafa yormuyorum" dedi.

"En başarılı hoca Terim"

Türkiye'de en başarılı teknik adamın Fatih Terim olduğunu söyleyen Alex, "En beğendiğim futbolcu ise Arda Turan. Arda'yı Manisa'da oynarken bile takip ediyordum, o zaman da çok başarılı ve disiplinli bir oyuncuydu. Hep iyi bir oyuncu oldu, hala gelişiyor daha da gelişecek"
değerlendirmesini yaptı.

Dünya Kupası'nda favorisinin ülkesi olduğunu vurgulayan başarılı futbolcu sözlerine şöyle devam etti: "Kupayı elbette doğduğum vatanım, gönlümün attığı, formasıyla oynadığım Brezilya'nın almasını istiyorum. Brezilya harici favorilerimi ise Arjantin ve Almanya, olarak sıralayabilirim."

"Türkiye'de mantalite eksik"

Alex, Türkiye'nin Dünya Kupası'nda olmamasının çok üzücü olduğunu belirterek şunları söyledi: "Türk futbolunun dünya standartlarının gerisinde olduğunu düşünmüyorum ama daha çok yol katetmeli. Bu yolu katetmek için Türkiye'de gerekli altyapı mevcut, gereken potansiyel var."

 

Skorer
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:49

İLGİLİ HABERLER