ALİ ŞEN'DEN FENERBAHÇE BAŞKANI AZİZ YILDIRIM'A ELEŞTİRİ
KAYNAK : Haber Vitrini
BEKİR TOSUN
MUĞLA - Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen, Muğla Üniversitesi tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldı. Muğla Üniversitesi Kötekli Kampüsü'nde düzenlenen panele öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Konuşmasına futbolun dünyadaki ve Türkiye'deki gelişimini anlatarak başlayan Ali Şen, Türk futbolunun son yıllarda büyük gelişim göstererek Avrupa ve dünya standartlarını yakaladığını belirtti. Şen, bunun en somut örneğinin Türkiye'nin 1996 ve 2000 Avrupa Şampiyonası'na katılması, Galatasaray'ın UEFA kupasını alması ve Türkiye'nin 2002 Dünya Kupası Şampiyonası'na katılması olduğunu söyledi.
Ali Şen, Fenerbahçe'nin bu yılki şampiyonluğunun Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve hakem hataları nedeniyle engellendiğini iddia ederek, "Hakemler insandır, elbette hata yapabilir ama bu hatalar Fenerbahçe'de daha çok ortaya çıkıyor. Bu yıl Fenerbahçe'nin hakem hatalarından kaybettiği puan çok, hakem hatalarından kazandığı puan az. Galatasaray'ın ise hakem hatalarından kazandığı puan çok, hakem hatalarından kaybettiği puan az. Hal böyle olunca Galatasaray şampiyon oldu" dedi.
Bir Fenerbahçeli olarak, Galatasaray'ın kiralık futbolcularla ve maddi sıkıntılara rağmen şampiyonluklarını ve başarılarını kıskandığını belirten Ali Şen, Fenerbahçe'nin bu yılki transfer politikasını da değerlendirdi. Ünlü yıldız Ortega'nın büyük paralarla transfer edilmeye çalışılmasının doğru olmadığını söyleyen Şen, "Fenerbahçe transfer çalışmalarında iki konuya dikkat etmeli. Birincisi mevcut Başkan Aziz Yıldırım ünlü isimleri transfer etmeli ki, yaptığı o muhteşem stat dolsun. İkincisi ünlü isimleri tercih ederken, takım oyununa uyum sağlayacak futbolcular almalı. Önümüzdeki yıl hem Avrupa'da, hem de Türkiye'de başarıdan başarıya koşacak bir takım oluşturmalı. Aksi takdirde taraftarın sabrı taşmak üzere" diye konuştu.
Ali Şen, tekrar Galatasaray'ın başına geçen Fatih Terim için "Fatih hoca Galatasaray'ın başında 4 yıl üst üste Türkiye şampiyonluğu ve bir de UEFA Kupası şampiyonluğu yaşadı. Fatih hocanın Galatasaray'ı Türkiye'de şampiyon yapması bana göre başarı sayılmaz. Artık herkes Fatih Terim'den Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bekliyor" diye konuştu.
Ali Şen, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı eleştirerek, "Ben Fenerbahçe Kulübü Başkanı iken, Federasyon Başkanı Şenez Erzik gidecek dedim, 24 saat içinde gitti. Aziz Yıldırım da Haluk Ulusoy'a gidecek diyorsa göndermeli, ama Aziz Yıldırım yanlış yaptı. Haluk Ulusoy'u kulübe davet edip çiçeklerle karşıladı, şimdi ise eleştiriyor. Ya baştan yanlış yapma, ya da şimdi böyle davranma. Ben Haluk Ulusoy'u da gönderecektim, ancak kongreye girdik, aday olmadım. Bu sayede Haluk Ulusoy görevinin başında kaldı. Yine de Ulusoy başarılı bir Federasyon Başkanı, çünkü onun döneminde Türk Milli Takımı önemli başarılara imza atmıştır" dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:51