Gündem
  • 23.5.2024 13:13

Almanya Netanyahu'yu şok etti.. Buraya gelirse tutuklarız

Almanya, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararı halinde Netanyahu ve Gallant'ın tutuklanacağının sinyalini verdi: Mahkemenin kararlarını uygulamaya kararlıyız 

Alman hükümet sözcüsü Stephen Hebstreit Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkesinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını uygulamaya kararlı olduğunu açıklarken, ICC Savcısı Karim Khan'ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarma talebiyle ilgili bir soruyu yanıtladı. Savunma Bakanı Yoav Galant.

Bir gazetecinin Alman hükümetinin ICC'nin kararına uyup uymayacağı sorusuna yanıt olarak Hebstreit, bunun "varsayımsal" bir soru olduğunu söyledi.


"Yasalara uyuyoruz"

Berlin'de düzenlediği basın toplantısında şunları da ekledi: "Prensip olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni destekliyoruz ve bu şekilde kalacağız."

Daha sonra şöyle devam etti: "Destek, prensip olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını ciddiye almak ve uygulamak demektir."

Sözcü, "Alman hükümeti Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarına uyacak mı?" sorusuna ise "Elbette evet hukuka uyuyoruz" yanıtını verdi.

Hebstreit'in açıklamaları Alman basınında, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıkarması halinde Berlin'in Netanyahu'yu kendi topraklarında tutuklayacağı şeklinde yorumlandı.

Güncellenme Tarihi : 23.5.2024 13:16

İLGİLİ HABERLER