LOS ANGELES - ABD'nin California Eyaleti'ndeki San Diego kenti yakınlarında çıkan yangında 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Yeni yangının çok tehlikeli olduğunu söyleyen San Diego Bölge Şerifi William Kolender, 8 kişinin yangın ve yangına bağlı nedenlerle öldüğünün kesinleştiğini ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti. Ölenlerden en az ikisinin, yangının etkili olduğu bölgeden uzaklaşmaya çalışırken araçlarının yanması sonucu hayatlarını kaybettiği, iki yaşlı kişinin de kalp krizi geçirerek öldüğü belirtildi.
Durumun "çok ciddi" olduğunu vurgulayan Şerif Kolender, halka seslenerek, televizyon yayınları ile yerel yetkililerin yapacağı açıklamaların dikkatle takip edilmesini, alevlerin yaklaşması halinde ise evlerin derhal terkedilmesini istedi.
1.2 milyon nüfuslu San Diego kenti, iki ayrı yangının tehdidi altında bulunuyor. Yangının etkili olduğu bölgelerde tahliye çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, şu ana kadar 37 bin hektar orman alanının yandığını ve 136 evin de tahrip olduğunu kaydettiler.
Öte yandan Salı gününden itibaren Los Angeles kentinin doğusunda etkili olan yangının dün başka bir yangınla birleşerek şiddetini artırdığı ve şimdiye kadar 360 evin yandığı belirtildi. Yetkililer, dağlardan yerleşim bölgelerine doğru ilerleyen alevlerin 27 bin 400 evi tehdit ettiğini açıkladılar.
California Valisi Gray Davis ise yangından etkilenen 4 bölgede acil durum ilan etti. Yerel radyo istasyonu KNX'e konuşan Davis, San Bernardino ve Ventura'da acil durum ilan edildiğini, Los Angeles ve San Diego kentlerinin de bu kapsama alınacağını açıkladı. Davis, acil durum ilanıyla federal yardım sağlanacağına işaret etti. Bu arada Kızıl Haç'ın da, eyaletin güneyinde 20 tahliye merkezi kurduğu bildirildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:55