Dünya
  • 11.8.2009 08:56

AMSTERDAM'DA TÜRK İŞ KADINI ÖLDÜRÜLDÜ

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da yaşayan Türk iş kadını Arzu Erbaş, iş yerinden çıktığı sırada uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Olay, Geuzenveld semtinde, saat 20.00 sularında meydana geldi. Moedres Schoot (Ana Kucağı) kreşinin sahibi Arzu Erbaş, Dr. Colıjn Caddesi'nde bulunan işyerinden çıktıktan sonra, aracına bindiği sırada, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırganlar olay sonrası kayıplara karışırken, ağır yaralı haldeki Erbaş'ı görenler polis ve ambulansa haber verdi. Gelen sağlık ekibinin, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Amsterdam AMC'ye (Akademi Hastanesi) götürmek üzere yola çıkardığı Erbaş, yolda hayatını kaybetti.

Amsterdam ve çevresinde saygın bir iş kadını olan Arzu Erbaş, yüzün üzerinde çocuğa Ana Kucağı Kreşi'nde hizmet veriyordu. Kreşin yanında sosyal faaliyetleri de bulunan Arzu Erbaş, 4 ay önce Hollanda Kraliyet Ailesi tarafından kabul edilmişti.

Amsterdam polisinin konu ile ilgili geniş bir araştırma başlattığı belirtildi. Saldırgan ya da saldırganların yakalanması için polisin, Amsterdam'a giriş ve çıkışları tuttuğu, fakat fail ya da faillere henüz ulaşılamadığı açıklandı. Arzu Erbaş'ın cenazesinin, AMC'de bulunduğu belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER