Spor
  • 9.6.2023 12:41

Arda yuvadan uçuyor.. Dubai'de gizli görüşme

Arda Güler için dev kapışma! Ailesiyle Dubai'de transfer görüşmesi

Transfer piyasasında bu yaz ismi en çok geçecek isimlerden biri Arda Güler olacak gibi görünüyor. Öyle ki Fenerbahçe'nin genç yıldızını kadrosuna katmak isteyen Avrupa devlerinden biri, Arda Güler'in transferi adına ailesiyle Dubai'de bir görüşme dahi gerçekleştirdi.

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de kadrodaki isimlerden durumu en merak edileni ise şüphesiz Arda Güler... Genç oyuncu için Avrupa devlerinin yoğun mesaisi dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz gün Fenerbahçe'nin Samandıra Can Bartu Tesisleri'ni ziyaret eden Alex de Souza, teknik direktör Jorge Jesus ve oyuncularla bir araya geldi. Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesi takıma desteğini ileten Alex, genç yıldız Arda Güler ile ilgili de övgü dolu sözler sarf etti.

Arda Güler'in daha iyisini yapabileceğini belirten Alex, "Onu oynarken gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Özellikle solak oyuncular her zaman çok hoşuma gitmiştir. Bu genç yaşta A takımda oynuyor olmasından dolayı daha da mutlu oluyorum. Potansiyelini görüyorum bu şekilde yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Önemli olan onun mutlu bir şekilde oyunundan keyif alarak çalışmalarını devam ettirmesi. Ben burada güzel bir tarih yaşadım. Onun daha da iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Bu şekilde devam etmesi gerekiyor. Aynı şekilde devam etsin" ifadelerini kullandı.

Alex ile bir araya gelmekten dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade eden Arda Güler ise, "Çok heyecanlıyım. Çocukluğumdan beri izlediğim kaptanla beraberiz. Oğlu ile benim fotoğrafımı çekti. Çok duygulandım. Çok heyecanlıyım. Gol sevinçlerimiz, belki stillerimiz benziyor. Çocukluğumdan beri çok izledim. Belki hafızama kazındı. (Alex gibi futbolcu olmak hayalin var mı?) Tabii ki. Her zaman. Attığı gollerde ne kadar mutlu olduğumu, gidişinde ne kadar ağladığımı hatırlıyorum. Çok değişik hisler" dedi.
ARDA İÇİN DEV KAPIŞMA

Hollanda basını, Ajax’ın genç yıldızla büyük ölçüde anlaştığını öne sürmüştü. İngiliz medyasında yer alan haberlere göre ise Newcastle atağa kalktı, Arda’nın ailesiyle Dubai’de görüşme yaptı.


Fenerbahçe’de yapılacak transferler dört gözle bekleniyor, ancak gidecek oyuncularla ilgili de hareketli bir yaz olacağa benziyor. Taraftarların mevcut kadroda devam etmesini en çok istedikleri oyuncu Arda Güler. Buna rağmen 18 yaşındaki yıldızın adı transfer piyasasında şimdiden yüksek sesle dillendiriliyor. Hollanda basını, Ajax’ın Arda ve ailesiyle prensip anlaşmasına vardığını, Fenerbahçe ile de 20 milyon Euro’ya el sıkışmak için çalıştığını öne sürdü. Kırmızı- Beyazlılar, Türk futbolunun harika çocuğunu kadroya katma konusunda kendilerine güvenirken, İngiltere’den gelen bir haber bunun o kadar da kolay olmayacağını gösterdi.

Görüşme olumlu geçti

İngiliz medyasına göre Newcastle, Arda Güler için vites yükseltti. Haberde, İngiliz ekibinin yetkilileri ile 18 yaşındaki yıldızın ailesi, geçtiğimiz hafta Dubai’de bir görüşme gerçekleştirdi. Uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Siyah-Beyazlılar, geleceğe dönük kapsamlı 

Beklenti 20 milyon Euro

Öte yandan Arda Güler’in ailesinin, transfer konusunda tüm kararı oyuncunun kendisine bıraktığı öne sürüldü. Başkan Ali Koç, genç yıldızın en az 1 sezon daha Fenerbahçe’de kalmasını çok istediğini Güler Ailesi’ne iletti. İddiaya göre Arda’nın anne ve babası, son sözü 18 yaşındaki yıldızın vereceğini ve her kararın arkasında olacaklarını belirtti. Newcastle’ın Arda’ya ekonomik anlamda çok daha cazip bir teklif sunduğu kaydedildi. Ancak genç yeteneğe daha fazla forma şansı verip, kendisini geliştirme imkanı sağlayacak kulüp olarak da Ajax görünüyor. Sarı-Lacivertliler transferin gerçekleşmesi halinde en az 20 milyon Euro bonservis geliriyle sonraki satıştan pay bekliyor. 

Güncellenme Tarihi : 9.6.2023 12:43

İLGİLİ HABERLER