Bilim
  • 24.1.2022 16:35

Artan Davalar ve Destek Veren Hukuk Ofisleri

 

İnsanlar her ne kadar ölüm onları ayırana kadar bir yastığa baş koymak istese de bazen mümkün olamıyor. Bu durumda da boşanma kaçınılmaz bir hale geliyor. Eşlerden biri veya her ikisi de eş zamanlı olarak boşanma davası açıyor. Boşanma davasının sağlıklı bir biçimde sürmesi için de boşanma avukatları devreye giriyor. Onlar arasında Gebze boşanma avukatı arayanlar için son derece doğru bir seçenek olmaktadır. Kentin en güvenilir, en bilinen hukuk bürolarından bir tanesidir.

 

Boşanma Avukatı Hizmet Kapsamı

Kocaeli avukat olarak çok fazla hukukçunun hizmet verdiği bir kenttir. Boşanma avukatlığı ise başlı başına özel bir uzmanlık alanıdır. Boşanma avukatı çok fazla alanda hizmet verir. Öncelikli olarak müvekkilinin istemine bağlı olarak anlaşmalı mı yoksa çekişmeli mi boşanma olacağına karar verilmesini sağlar. Bunun akabinde müvekkilden alınan vekalet ile İzmit Aile Mahkemesine başvurarak boşanma davasını açar. Mahkeme günü geldiği zaman davaya katılır. Müvekkilini temsil eder. Mallar, varsa çocukların velayeti, nafaka gibi konularda müvekkilinin sonuna kadar haklarını almasını sağlar. Kanuna uygun bir biçimde etik değerler çerçevesinde hizmet verir.

 

Boşanma Avukatı Seçerken Bilinmesi Gerekenler

Boşanma avukatı seçerken dikkat edilmesi gereken hususların en başında mutlaka bu alanda uzmanlaşmış olan firma ve boşanma avukatlarından hizmet alınması gerektiğidir. Bu noktada referanslar mutlaka kontrol edilmelidir. Hukuki süreçleri son derece iyi bilen her şart altında müvekkilinin çıkarlarını koruyan firmalardan hizmet alınmalıdır. Kafada en ufak bir soru işareti hiçbir biçimde kalmamalıdır.

 

Boşanma Avukatı Ücretleri

Boşanma avukatlarının ücretleri için baştan net bir rakam verilmesi söz konusu değildir. Her hukuk bürosunun kendince bir fiyat politikası vardır. Bunun yanı sıra boşanmanın anlaşmalı ya da çekişmeli olmasına göre de rakamlar değişir. Kartal avukat aramalarında yapılan detaya göre,  Anlaşmalı boşanma ücretleri çok daha uygundur. Çekişmeli boşanmalarda hukuk büroları ister ise eğer mal ya da tazminat var ise bunlardan da yasaların öngördüğü oranlarda istemde bulunabilmektedir. Bunun dışında boşanma avukatları için olan rayiç bedelde belirlenmiş durumdadır. Bu rakamlardan da işlem yapılabilir.

 

Güncellenme Tarihi : 24.1.2022 16:36

İLGİLİ HABERLER