Bilim
  • 24.1.2022 16:32

Masraf Uygulamaları ve amaçları

Öncelik le temel mantıkla düşünmek gerekmektedir. Masraf nedir? Masraf sarf edilen para, aylık veya yıllık bazda yapılan harcama bütünüdür.

 

Peki, Masraf Uygulaması Nedir?

Masraf uygulaması olarak adlandırılan terim kısacası kişinin aylık yapmış olduğu gelir gider bütününe harcamalarına, alışverişe, giyim, elektrik, doğalgaz, su, benzin bu ve buna benzer yapmış olduğu harcamaların ne ölçekte olup olmadığını hesaplayan uygulamaya verilen addır. Bu tür uygulamalar günümüzde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Gün geçtikçe de kullanım anlamında popüler uygulamalar haline gelmektedir. Bunun sebeplerinden bir tanesi de mobile de taşınmış olmasıdır. Envanter Yönetim uygulaması gibi masraf Yönetim uygulaması da oldukça önemlidir.

 

Mobil Masraf Uygulaması Amacı Nedir?

 

Mobil masraf uygulaması amacı gün içerisinde yapmış olduğunuz harcamaları dakikalık, saatlik ve gün sonu olarak sizleri bilgilendirmesinde yapmış olduğunuz harcamaların nispeten doğru olup olmadığını anlamınızı sağlamaktadır. Örneğin gün içerisinde yapmış olduğunuz harcamalar sizin beklentinizin üstünde çıktı bu ve buna benzer durumlarda yapmanız gereken minimum harcama tutarınızı belirlemekte sizlere katkı sağlamaktadır. Bir hedefiniz olduğunu ve bu hedefe yürümekten ziyade koşarak yaklaşmanızda büyük ölçekte katkı sağlamaktadır.

 

Mobil Masraf Uygulaması Olmasaydı Ne Olurdu?

 

Mobil masraf uygulaması olmasaydı gün içerisinde yapılan veya yapılması beklenen harcama tutarlarının takibi zorlaşırdı. Bunu şu şekilde yorumlamanız gerekirse; günümüzde birçok kişi iki hatta bir basamaklı toplama ve çıkarma işlemlerinde bile cep telefonlarını kullanmaktadır. Böyle kapsamlı bir iş için üretilen bu tür uygulamalar kişilerin hayatında büyük bir rol oynamaktadır. Sebebi ise düşünsenize günlük harcama tutarınızı hesaplamak kaç dakikanızı hatta belki de bir kaç saatinizi alır. İş yoğunluğunuzun sizin üzerinizdeki yorgunluğu yetmiyormuş gibi birde bununla ilgilenip buna vakit ayırmanız gerekmektedir.

 

Mobil Masraf Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Mobil masraf uygulamasının faydaları başlıca şunlardır:

 

 -Saatlik, haftalık, aylık, yıllık bazda yapmış olduğunuz harcama tutarlarını sizlere belirtmesi,

 -Günlük belirlenen harcama tutarının denetlenmesi,

 -Yapılmaması gereken harcamaların tutarları,

 -Ortalama ile harcama tutarı belirlenmesini sağlamak,

 -Mobilden erişilebilirlik kolaylığı sağlaması.

 

 Kısacası bu ve buna benzer bir takım hesaplarda sizlere kolaylık tanıması ve sizlerin gün içerisinde fazladan vakit sağlamanıza yarayan uygulamalardır. Kullanımı basit ve pratiktir.

 

Güncellenme Tarihi : 24.1.2022 16:36

İLGİLİ HABERLER