Bilim
  • 4.1.2022 13:49

French Press ile Sütlü Soğuk Kahve Yapımı

Soğuk kahvenin ferahlatıcı lezzetinden vazgeçemeyenler için oldukça pratik bir tarifimiz var! En fazla 10 dakikanızı alacak bu lezzetli kahve tarifi sayesinde evinizde buz gibi kahve keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

Sütlü soğuk kahve yapımı için kullanabileceğiniz en pratik ve en uygun fiyatlı ekipman French press. Bu demleme ekipmanları diğer kahve ekipmanlarına nazaran sizi lezzetle çok daha kısa sürede buluşturur. Diğer taraftan French press ile sanıldığının aksine gövdeli ve aromatik kahveler hazırlayabilirsiniz.

Eğer henüz bir French presse sahip değilseniz Mithra Coffee’nin hem kaliteli, hem şık, hem de uygun fiyatlı modellerine bakabilirsiniz. Mithra Coffee, yöresel kahve çeşitlerinin yanı sıra farklı demleme ekipmanlarıyla kahveseverlere doyumsuz bir lezzet şöleni sunuyor.

Mithra Coffee’nin en sevilen French press çeşitleri ise Sinbo ve bambu cam French press modelleri. İki farklı malzemeye ve iki farklı tasarıma sahip bu French Press çeşitlerinden biriyle gerek sıcacık gerekse buz gibi tarifler hazırlayabilirsiniz. Hatta son zamanların en popüler kahve çeşitlerinden biri olan cold brew kahveyi de French press ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

French press ile sütlü soğuk kahve yapımı için kullanacağınız malzemeler; süt, içme suyu, kahve, bu ve French press. Kahvenin hazırlanışı ise şu şekilde:

•          250 ml içme suyunu 95°C’ye ulaşıncaya dek ısıtın.

•          French pressin içine 16 gram taze öğütülmüş filtre kahve ekleyin.

•          Kahvenin üzerine 30 ml suyu dairesel hareketlerle ekleyin ve 30 saniye kadar bekleyin.

•          30. saniyenin sonunda kalan suyu da kahvenin üzerine ekleyin ve ardından bir kaşık yardımıyla kahveyi birkaç tur karıştırın.

•          French pressin kapağını kapatın ve kahveyi 5 dakika demlenmeye bırakın.

•          Kahve demlenirken bir bardağın içine buz küplerini ekleyin. Bardağa dilediğiniz kadar buz ekleyebilirsiniz.

•          Demlenen kahveyi süzün ve buz dolu bardağın içine ekleyin.

•          En son adımda üzerine bir miktar süt ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

French pressin içinde fazla kahve mi kaldı? Kahveyi hiç ziyan etmeyin. French press içinde kalan kahveyi buz kalıbının içine dökün ve buzluğa atın.

Canınız soğuk kahve çektiğinde buz tutmuş kahve küplerini kullanabilirsiniz. Buz küpleriyle soğuk kahve hazırlamak için yapmanız gerekenler buz küplerini bardağa almak ve üzerine süt ekleyip servis etmek.

French press ile sütlü soğuk kahve yapmak ve yeni lezzetler deneyimlemek için Mithra Coffee’yi ziyaret edebilirsiniz. Seçtiğiniz ekipmanlara ya da yöresel lezzetlere aynı gün kargo veya aynı gün teslimat hizmetleriyle sahip olabilirsiniz.

Kahve Mottolu Kupalar ile Tarzınızı Gösterin!

“Hayır ben kahve içmem, kahve benim damarlarımda dolaşır.” diyenlerden misiniz? O halde kahve mottolu kupalar ile bu büyüleyici lezzete duyduğunuz hayranlığı ve sevgiyi dışarıya yansıtabilirsiniz.

İşin şakası bir tarafa. Her ne kadar kahve damarlarımızda dolaşmıyor olsa da neredeyse pek çoğumuz kahveye aşığız. Azı karar çoğu zarar olmasa günün 24 saati içeceğiz. Eğer siz de bizim gibi düşünüyorsanız Mithra Coffee’nin kahve mottolu kupalarına bayılacaksınız.

Mithra Coffee yöresel kahve çekirdeklerinin yanı sıra kahve aşıklarından ilham alarak pek çok kupa tasarlamış. Bu kahve mottolu tasarımlar arasında;

•          Günün her saati kahve içmek için bahanesi olanlar için “It’s Coffee O'clock” baskılı kupa,

•          Güne bir fincan kahve içmeden başlamayanlar için “But First Coffee” baskılı kupa,

•          Asla bir bardak kahveyle yetinemeyenler için “More Please Coffee” baskılı kupa,

•          Bir fincan kahve eşliğinde konuşulan her türlü sorunun çözüme kavuşacağına inananlar için Coffee is Always A Good Idea” baskılı kupa gibi pek çok tasarım yer alıyor.

Eğer siz de gerçek bir kahve aşığıysanız, Mithra Coffee’nin kahve mottolu kupa tasarımları içinden sizi yansıtan kupayı seçebilirsiniz. Bu kupalarla kahve keyfini çok daha şık ve eğlenceli kılabilirsiniz.

Mithra Coffee ile Kahveniz Bugün Kapınızda!

Yöresel lezzetler için artık uzun bir yol gitmenize gerek yok! Çünkü Mithra Coffee sizin için en lezzetli ve en kaliteli üretimi yapan çiftliklerden seçtiği çekirdekleri kapınıza getiriyor. Üstelik sipariş verdiğiniz gün içinde!

Mithra Coffee, İstanbul içi siparişlerde özel kurye ile teslimat yapıyor. Ancak bu hizmet İstanbul’un merkezi dışında kalan ilçeleri kapsamıyor. Şu an yalnızca İstanbul içinde uygulanan bu hizmetle teslimat alabilmek için siparişinizi hafta içi saat 12.00’a kadar oluşturmuş olmanız gerekiyor.

Çünkü saat 12.00’dan sonra verilen siparişlerin teslimatı bir sonraki iş gününde yapılıyor. Mithra Coffee seçtiğiniz yörenin çekirdeklerini talebiniz üzerine dilediğiniz öğütme derecesine ya da ekipmana göre öğütüyor. Taze taze öğütülen kahve çekirdekleri, tazeliğinden ve aromasından hiçbir şey kaybetmeden fincana ulaşıyor.

Mithra Coffee ile aynı gün teslimat fırsatından ücretsiz faydalanabilirsiniz. Bunun için tek şart, sipariş tutarınızın 69 TL üzeri olması. Bugün pek çok firma 150 TL altı siparişlerde ücretsiz kargo hizmeti vermezken Mithra Coffee 69 TL gibi düşük bir sınırla özel kurye ile ücretsiz teslimat yapıyor.

Eğer İstanbul dışında ya da İstanbul’un merkezine uzak oturuyorsanız dert etmeyin! Çünkü Mithra Coffee saat 14.00’a kadar verdiğiniz siparişleri yine taze taze hazırlıyor ve aynı gün kargoya teslim ediyor. Mithra Coffee, yine bu hizmetinde de 69 TL üzeri siparişlerde kargo bedeli almıyor.

Kısacası Türkiye’nin neresinde olursanız olun. Mithra Coffee ile anın tadını çıkarmak ve yöresel lezzetleri keşfetmek yalnızca bir tık uzağınızda!

Güncellenme Tarihi : 4.1.2022 13:50

İLGİLİ HABERLER