Spor
  • 11.7.2009 10:55

AZİZ YILDIRIM HAMİT İÇİN BAYERN İLE ANLAŞTI

Lucio ve Borowski'den vazgeçen Fenerbahçe'de başkan Aziz Yıldırım, Hamit için Bayern Münih yöneticileriyle büyük ölçüde anlaştı.

Tek engel futbolcunun 'Türkiye' kararsızlığı
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın büyük merak uyandıran Münih seferinin detayları ortaya çıktı. Önce transferi düşünülen oyuncularla ilgili gelişmeleri aktaralım: Aziz Yıldırım'ın bu şehre gitmesindeki ana sebep, Hollandalı Teknik Direktör Louis Van Gaal'in kadrosunda üç tane daha sağ ayaklı stoper olmasından dolayı kadroda düşünmediği 32 yaşınraki Lucio için pazarlığa oturmaktı. Ancak Brezilya Milli Takımı'nın kaptanı için Bayern Münih tam 15 Milyon Euro bonservis istedi. Yüksek fiyat nedeniyle pazarlıklar başlamadan sona erdi. Düşünülen bir diğer isim olan 29 yaşındaki Tim Borowski'nin bonservisi Yıldırım'a 5 milyon Euro olarak iletildi. Oyuncunun fiyatı makul olmasına karşın, eski takımı Werder Bremen'e dönmekte ısrar etmesi, Başkan Yıldırım'a "İkna etmek imkansız. Bu transfer için vakit harcamaya değmez" dedirtti.

EN İYİ TEKLİF FENER'DEN
Yıldırım son olarak Hamit Altıntop'un durumu hakkında Bayern Münih yetkililerinden bilgiler aldı. Münih ekibi, 2010 yılında sona erecek olan sözleşmesini uzatmayan milli futbolcumuz için 4.5 milyon Euro bonservis istedi. Daha önceleri Türkiye'ye gelmek istemediğini açıklayan Hamit de Bayern Münih'te kadro dışı kaldıktan sonra kendisine en iyi teklifi veren Fenerbahçe'yi ciddi ciddi düşünmeye başladı. Hamit Altıntop transferini çok mantıklı bulan Aziz Yıldırım, Bayern'le söz kestikten sonra önceki gece geç saatlerde İstanbul'a dönüş için havalandı. Münih'e büyük gizlilik içerisinde gitmeyi hedefleyen Aziz Yıldırım, kente ayak basar basmaz operasyonun deşifre olmasıyla büyük şok yaşadı. Yerini belli etmemek için bilinen tüm telefonlarını İstanbul'da bırakan Yıldırım, bilinmeyen bir numarasını yanına almıştı. Ancak Münih'e indikten ısa süre sonra yakın bir dostundan telefon alınca, şaşkınlığını gizlemeyen Fenerbahçe Başkanı, seyahatinin Türkiye'de gündem oluşturmasını hayretle izledi.

GURBETÇİLERLE SOHBET
Almanya'nın ünlü bir doktorundan şekerini kontrol ettirmek için saat 13:00'e randevu alan Yıldırım, şehre biraz erken inince yanında bulunan menajer Kazım Avcı'yla birlikte Marienplatz'ta bir süre vakit geçirdi. Burada gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Aziz Yıldırım, Daum ile ilgili soruları "Onu getirdiğimiz için çok mutluyuz. Bizi başarıya taşıyacak. Ancak istekleri çok fazla. Hepsini yapmaya kalkarsak yanarız. Mümkün olduğunca taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz" şeklinde yanıtladı. Yıldırım'ın planında Almanya'dan İtalya'ya geçip Poulsen'le ilgili temaslarda bulunmak da yer alıyordu. Ancak Münih operasyonunun basında gündem oluşturması nedeniyle İtalya seferi iptal edildi. Başkan'ın Hamit konusunda ısrarlı olduğu, konuyu yönetimiyle görüştükten sonra önümüzdeki hafta içi transferi bitirmeyi düşündüğü öğrenildi.

POULSEN ISRARI SÜRÜYOR
Öte yandan Fenerbahçe Başkanı'nın Christian Poulsen ısrarı devam ediyor. Sezonu açan Juventus'tan transferle ilgili bir yöneticinin bugün kampa gidip futbolcuyla iletişime geçeceği öğrenildi. Bu noktada Poulsen'e Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmesi için baskı yapılacak. Hamit Altıntop ve Christian Poulsen transferlerinin gerçekleşmesi durumunda Fenerbahçe, son hedef olarak forvet hattını güçlendirecek. Güiza'nın satılması durumunda yıldız bir isim gündeme gelecek. İspanyol golcü takımda kalırsa, gelecek vaat eden bir forvet takıma katılacak. Bu ismin yine Bayern'den Deniz Yılmaz olduğu ileri sürüldü. SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER