Ekonomi
  • 27.5.2004 00:04

BABACAN: ''EKONOMİDE HEDEFLER TEK TEK TUTACAK''

ANKARA - Devlet Bakanı Ali Babacan, ''Kuşkunuz olmasın ki bu yıl sonunda da ekonomideki hedeflerimiz tek tek tutacak. Çünkü gemimiz ve rotamız sağlamdır'' dedi.
     18 aylık iktidarları döneminde çok önemli adımlar atıldığını, makro ekonomik göstergelerde tarihi başarılar elde edildiğini, Türkiye'nin imajının değiştiğini belirten Babacan, ''Türk halkının daha mutlu olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin üzerindeki ölü toprağı kaldırıldı. İstikrar sağlandı, hantallık, karamsarlıklar sona erdi'' şeklinde konuştu.
     Enflasyonda tarihi bir başarı elde edildiğini, faiz oranlarının aşağıya çekildiğini, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü içinde Türkiye'nin en hızlı büyüyen ülke olduğunu, borç yükünün azaldığını anlatan Babacan, ''Bizim derdimiz Türkiye'nin önümüzdeki 50 senesini düşünerek adımlar atmaktır'' dedi.
     Ekonomide son haftalarda belirli ölçülerde dalgalanmalar yaşandığını hatırlatan Babacan, yorum ve değerlendirmelerden bazılarının Türkiye ekonomisinin dönüşüm süreci ihmal edilerek yapıldığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER