Sağlık
  • 9.2.2024 13:47

Bağırsağından öyle bir şey çıktı ki!

İstanbul'da 9 yaşındaki otizmli Harun Duman, kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerde, bağırsağından 13 tane mıknatıs çıkan Duman, doktorları bile şoka uğrattı. Apar topar ameliyata alınan Duman'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Opr. Dr. Mehmet Çakmak, talihsiz çocuğun ölümden döndüğünü açıkladı!

İstanbul'da yaşayan 9 yaşındaki otizmli Harun Duman, geçtiğimiz günlerde rahatsızlandı. Mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan Harun Duman iğne yapılarak ve ilaç yazılarak eve yollandı. Cumartesi gecesi saat 01.00 sıralarında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edilen çocuğa çekilen röntgen sonrası teşhis koyan doktorlar, şoke eden manzarayla karşılaştı.

Kusma şikayetiyle hastaneye gitti: Bağırsağından öyle bir şey çıktı ki!

Bağırsaklarında 13 tane mıknatıs bulunan Harun acilen ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren ve kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyat sonrası 9 yaşındaki Harun'un bağırsaklarından birbirine yapışmış halde 13 mıknatıs çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Çakmak, "Mıknatıslar Harun'un bağırsağında iki noktada delinmeye sebep olmuştu. Birincisi 12 parmak bağırsağından itibaren bir 30 santimetrede bir mıknatıs, diğeri de kalın bağırsağın çıkan kısmında olan birbirine yapışmış 12 tane mıknatıs vardı. Bunlar her iki bağırsakta da delinmeye sebep olmuştu. Biz bu mıknatısları çıkardıktan sonra bağırsakları tekrar dikerek onarmak durumunda kaldık" dedi.

Güncellenme Tarihi : 9.2.2024 13:48

İLGİLİ HABERLER