Gündem
  • 30.9.2013 00:34

Bağış: Yarın yeni bir Türkiye doğuyor

Bağış, AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı'nın, Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
Türkiye'nin dün iki değerini kaybettiğini söyleyen Bağış, Tuncel Kurtiz ve Turgut Özakman'ın bu ülkede kültür ve sanat adına önemli çalışmalarının olduğunu ve bu iki önemli kişiye Allah'tan rahmet dilediğini belirtti.
AK Parti'nin ilçelerde ulaşım ve sağlık konusunda yaptığı çalışmaların ve hizmetlerin önemini anlatan Bağış, şöyle konuştu:
"Her zaman vurguladığım bir şey var. Belediyecilik bizim işimiz. AK Parti kadroları 1994 yılından bu yana kendini belediyecilikle ortaya koymuş ve en önemli gücü de yerel hizmette sağlamıştır. Fakat 'AK belediyecilikten' nasibini alamayan, hatalı oylama sonucu zulümle, hizmetsizlikle, sıkıntılar ve sorunlarla baş başa kalan Çatalca gibi ilçelerimizi de, AK Parti teşkilatları o eksikliği hissettirmemek için, adeta orada vatandaşın ihtiyaç duyduğu her türlü hizmete aracılık yapmak için milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle merkezi hükümet ve bakanlıklarımızın desteğiyle, çok büyük çabalar ortaya koyuyor ve farkı fark ettiriyor."
Çatalca Belediyesine AK Parti'nin hizmetini götürmek istediklerini söyleyen Bakan Bağış, "İnşallah Çatalca da eksikliklerini ve sorunlarını giderecek. Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ı Çatalca'ya davetinizi de yarın Bakanlar Kurulu'nda tüm bakanların önünde Sayın Başbakan'a aktaracağım" dedi.
- Yerel seçimler
Yerel seçimlerde muhalefet partilerinin yaptıklarına da değinen Bakan Bağış, sözlerine şöyle devam etti:
"Hodri meydan, kimi aday yaparlarsa yapsınlar. AK Parti Çatalca'da da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de yüzde 60'la geliyor Allah'ın izniyle. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu millet unutmadı. Bu millet o susuzluk günlerini ve insanların bidonlarla su taşımaktan bel fıtığı olduğu günleri unutmadı. Bu millet bugün Ümraniye'de gökdelenlerin yükseldiği o alanda, çöp dağının patlaması sonucu 38 İstanbullu'nun hayatını kaybettiğini unutmadı. Bu millet gazetelerin gaz maskesi dağıttığı o kirli İstanbul'u da unutmadı. Fakat hamdolsun, 1994 yılından beri çok şey değişti."
Avrupa'nın spor ve medeniyet başkenti olan İstanbul'un bugün çok farklı bir noktada olduğunu ifade eden Bakan Egemen Bağış, bugün İstanbul'un dünyanın en görkemli şehri olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.
Yerel seçimler için partilerin adaylarından da bahseden Bağış, "Türkiye'nin ana muhalefet partisine bakın. Bütün umutlarını partilerin üyesi dahi olmamış, partilerinden kovulmuş bir kişiye bağlamış durumdalar. Var mı başka? Partilerinde bir tane kimseyi bulamadılar. Kendilerinin geçmişte bir sürü hataları nedeniyle kovdukları bir kişiden medet umar hale geldiler. Hamdolsun, biz AK Parti olarak birbirimize sıkı sıkı bağlanmış durumdayız. Adayımız kim olursa olsun. hepimiz çalışacağız ve Allah'ın izniyle Çatalca'yı da alacağız. Büyükşehiri ve Türkiye'de 30 tane büyükşehir belediyelerimizi de alacağız" diye konuştu.
2014 Mart'ında yerel seçimlerin gerçekleşeceğini ifade eden Bakan Bağış, daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin olacağını ve Türkiye'nin 2013 Türkiyesi'nin mimarlarını belirleyeceğini söyledi.
"Büyük medeniyetler şehrinde" çok farklı uluslararası zirvelerine ev sahipliği yapıldığına dikkati çeken Bakan Bağış, 2016 yılında İstanbul'un "İnsani Yardım Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını belirtti. Bağış, "Kimileri 3-5 ağacı bahane edip İstanbul'da bir huzursuzluk yaratmak istese de bu millet onlara prim vermedi. O oyunlarının ne olduğunu teker teker vatandaşımız çıkardı."
"Sokaklarda meydanlarda aradığını bulamayan zihniyet sonunda da statlara gitti" diyen Bakan Bağış, "Statlarda da bu millet birbirlerine düşürülmeye çalışıldı. Fakat milletin olgunluğu ve demokrasiye bağlılığı, milletin hoşgörüsüyle Allah'ın izniyle bütün bu oyunları bozacağız" ifadelerini kullandı.
- "Demokratikleşme paketi"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın demokratikleşme paketini açıklayacağını belirten Egemen Bağış, şunları kaydetti:
"Yarından itibaren yepyeni bir Türkiye'nin doğum gününü kutluyoruz. Yarın 11 yıllık iktidar dönemimizin en önemli açılımlarından birini, yepyeni bir demokratikleşme paketini ortaya koyuyoruz. Demokratikleşmede yeni bir lige çıkıyoruz. Yarın Sayın Başbakanımız bu paketi açıkladığında, bu paketin içinde her bir birey, her bir kesim kendisiyle ilgili birşey görecek. Kadınlar, erkekler, yaşlılar, gençler, Aleviler, Sünniler, Müslümanlar da farklı inançlara mensup vatandaşlar da kendileriyle ilgili bu pakette birşeyler görecek. Bu ülkede herkes için daha çok demokrasi diyoruz."
Toplantıya katılanlar arasında AK Parti milletvekillerinden Tülay Kaynarca ve Gülay Dalyan da yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER