Spor
  • 6.10.2005 00:01

BAKAN ŞAHİN, FEDERASYON BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ...

ANKARA - Bakan Mehmet Ali Şahin, ''TBMM Araştırma Komisyonu, doping kullanan sporcu ve aracıya hapis, para ve işyeri kapama gibi cezaların verilmesini önerdi'' dedi.
    
Bakan Mehmet Ali Şahin, ''Doping teferruatlı bir konu. Bir sektör haline gelmiş. Bu konuda eğitim çok ciddi bir şekilde ortaya çıkıyor. Doping numune ilaçlarının eczanelerde reçetesiz olarak satılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile işbirliğine gideceğiz. Güvenlik birimleriyle de ortak çalışmalar yapacağız. Sadece sportif cezalar verilmemeli. Dopingi kullanan sporcu ve aracıya hapis, para ve işyeri kapama gibi cezaların verilmesini TBMM Araştırma Komisyonu önerdi. Ödül yönetmeliğindeki miktarların çok yüksek olması sporcuları doping kullanmaya yöneltiyor. Ödüllerin taksitlendirilmesi yönünde komisyonun bir önerisi var, ancak üzerinde çalışılması gereken bir durum''dedi.
   
Şahin, federasyonlarının sağlık kurullarının işletilir bir hale getirilmesine dikkati çekerek, ''Ne kadar başarılı olursa olsun, yasaklı madde kullanan sporcuya ömür boyu müsabakalardan men ve federasyonun da uluslararası müsabakalara katılmasına izin vermeyeceğim'' dedi.
    
Bundan sonra ''Türk sporcusu doping kullandı'' sözleriyle karşılaşmak istemediğini belirten Şahin, ''Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) gibi biz de Türkiye Anti-Doping Ajansı'nı (TADA) kurmak için çalışma yapıyoruz. TADA'nın, WADA gibi milli sporculara ani baskınlar yaparak, onları doping kontrollerine tabi tutmasını istiyoruz'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER