Gündem
  • 13.5.2013 09:18

Bakandan 'Reyhanlı' açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlama ile ilgili, “Acıyı fırsat bilerek bundan siyasi rant elde edecek şekilde de ayrılıkları körüklememek lazım” dedi.
Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlamalarla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, milletimizi derinden yaralayan, üzen ve sarsan bir olayın olduğunu belirterek, “ 45’in üzerinde bir kaybımız var yüksek sayıda bir yaralımız var. Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, yaralılara acil şifalar diliyor milletimizin başı sağolsun” dedi.
Bir milletin olmanın iyi günde millet olunmaz biraya gelinmez acı günde de bir ve beraber olduğumuzu gösterdiğimiz zaman işte o zaman bir milletiz diyen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “Dolayısıyla bizim bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım, acıyı fırsat bilerekten bundan siyasi rant elde edecek şekilde de ayrılıkları körüklememek lazım. Bu olay geçtikten sonra o zaman oturur konuşur değerlendiririz. Ama biz şunu gördük bu millet en zor dönemlerde de birlik beraberliğini korumuş bir ülke bir millettir. Birlik beraberliği sağlamamız lazım bu sıkıntıyı da aşarız” diye konuştu.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınanların olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “ Hiç şüpheniz olmasın ki bu olayı gerçekleştireler de bütün delilleriyle birlikte adalet huzuruna çıkarılacaktır ve hak ettiği cezayı orada alacaktır. Hukuk devleti olmakla eşkıya olmak arasında fark budur. Biz bu eşkıyaları, bu utanmazları, bu insanlıktan nasip almamışları adalete teslim edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ama milletimizden biraz sabır bekliyoruz. Şuandaki gözaltına alanın kişiler Suriye’deki El Muhaberat örgütü ile ilgili bağlantılı olduğu ifade edilmektedir. İnşallah kısa bir süre sonra delilleriyle birlikte sunulacaktır” diye konuştu.
Suriye’den yapılan açıklamaları değerlendiren Bakan Yılmaz, “Suriye ben yaptım diyemez, ben yaptım derse Türkiye’ye savaş ilan etmekle denk olur , Suriye her şeyi inkar eden pozisyonda, suçlu insanın psikolojisi vardır yansıtma rolünü seçiyor” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ ASKERİ BİRLİKLER ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK
Daha Plan Bütçe komisyonunda Büyükşehirlerdeki askeri birlikleri şehir dışına çıkarılması gerektiğini söylediğini ifade eden Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “Bunun birinci sebebi trafiğin rahatlanması ikincisi ise diğer şehirlerinde kalkınmasına katkı sağlamaktır. Genelkurmay Başkanına bu konuda bir çalışma yapılmasını istedim. Ancak bu çalışmanın sonuçları daha bana gelmedi” şeklinde konuştu.
Yozgat Polis Evinde yapılan toplantıda Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’de hazır bulundu.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:23

İLGİLİ HABERLER