Asayiş
  • 31.5.2015 12:41

'Bari öpülecek bir yerini bıraksaydın’

Edinilen bilgiye göre, bir kola fabrikasında çalışan evli ve 2 çocuk babası Soner Çıgıraçan (27), 22 Mayıs 2015 günü iş arkadaşı Birkan B. (33) ile Karataş ilçesinin mahallelerine kola dağıtmaya gitti. Bir ara Birkan B. kamyonu sürerken kasise hızlı girdi ve kola şişeleri kırıldı. Bu yüzden Soner Çığıraçan, Birkan B.'ye küfretti. 25 kuruş olan ve kırıldığı zaman şirkete ödenmesi zorunlu olan şişeler nedeniyle iki arkadaş kamyonun kasasında kavga etmeye başladı. İddiaya göre Birkan B., arkadaşını burada boğarak öldürüp kamyonla Karaahmetli Mahallesi'nde bir ağacın dibine bırakıp gitti. Olaydan 10 gün sonra bir vatandaşın görüp ihbar etmesiyle polis cesedi buldu. Benzin dökülerek yakılan cesedin tanınmayacak halde olduğu belirlenirken, polis Çığıraçan'ın en son görüldüğü Birkan B.'yi gözaltına aldı. Zanlı, ifadesinde suçu işlediğini itiraf etti. Ceset tamamen yandığı için aileden DNA örneği alındı.

"ÖLDÜRDÜN, NEDEN YAKTIN"

Ailesi, 10 gündür kayıp olan Soner Çığıraçan'ın yanmış cesedinin bulunduğunu öğrenince adeta yıkıldı. Eşi Raziye, 1.5 yaşındaki kızı Süleyha ve 4 yaşındaki oğlu Eren Çığıraçan gözyaşlarına boğuldu. Raziye Çığıraçan, eşinin öldüğüne hala inanamadığını belirterek, "Eşimin hakkını bırakmasınlar onlara. Öldürdün niye yaktın, bari bir öpülecek yerini bırakaydın da öpeydim. Allah çocuklarımın hakkını onun üzerinde bırakmasın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Anne Fatma Çığıraçan ise, oğlunun iki çocuğunun öksüz kaldığını belirterek, "Ben şimdi bu iki öksüz yetim çocukla, eşiyle ne yapacağım. Oğlumu arkadaşı öldürmüş, bir de yakmış. Bu nasıl bir vicdandır, ne istedin oğlumdan. Benim oğlumun kimseye zararı olmazdı" diye konuştu.

“CİNAYET ZANLISI EŞİYLE BİRLİKTE CANLI YAYINA KATILDI”

Ağabey Hasan Çığıraçan ise, kardeşi kaybolduktan sonra bulunması için bir ulusal kanalda canlı yayına katıldıklarını anlatarak, "Biz birkaç gün canlı yayına katıldıktan sonra kardeşimin en son görüldüğü iş arkadaşı Birkan da eşiyle birlikte canlı yayına katıldı. Orada gözümüzün içine bakarak kendisinin yapmadığını yemin ederek söyledi. Ancak biz başından beri onun yaptığını biliyorduk. O çok sakin bir şekilde dersine iyi çalışmış kendisinin yapmadığını söyledi" dedi.

GECE YAKIP SABAH CANLI YAYINA KATILDI

Bu arada yapılan çalışmalarda Birkan B.'nin öldürdükten 3 gün sonra gece bir otomobil kiralayarak Soner Çığıraçan'ın cesedinin olduğu yere gidip, burada benzin döküp cesedi yaktığı, cesedin başında kola içip sigara içerek tamamen yanmasını bekledikten sonra olay yerinden ayrıldığı öğrenildi. Ayrıca cesedi yaktıktan sonra Birkan B.’nin eşini alıp ulusal bir kanalda yaktığı kişinin ağabeyi ve annesiyle birlikte canlı yayına katılarak, "Ben öldürmedim, o benim arkadaşımdı. Ben de çok üzüldüm" dediği ortaya çıktı.
Zanlı Birkan B.'nin öğleden sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

FATİH KEÇE
ADANA 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER