
BAŞBAKAN'LA TARTIŞAN ÇİFTÇİ YİNE GÖZALTINDA
Kemal Öncel, Başbakan Erdoğan'ın dün akşam Star Televizyonda "Provokatör" olarak nitelemesine tepki göstermek için Hastane Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.
Başbakan'a hakarette bulunan Öncel, açıklamasının ardından Güvenlik Şube polislerince gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Öncel yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin gündemine çiftçi Kemal Öncel olarak girdiğini aradan geçen 1,5 yıllık zaman içinde kendi hayatını inzivaya çekilerek yaşamaya çalıştığını söyledi.
"Ama ne acı ki bazı odakların benimde insan olduğumu düşünememeleri konusunda tahrik altında kalıyorum" diyen Öncel, "Ak Parti'nin Genel Başkanı seviye ve üslup fakiri olarak tanımladığım şahsın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başbakanlık koltuğunda oturmasını hazmedememekteyim. 3. kez bana hakaret etmek için gayret içinde bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başbakanını bütün komuoyu nezdinde kınıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin başbakanıda olsanız benim hakkımda ürettiğini iddiaları ispat edemezseniz sizi müfteri ilan ediyorum." diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın basiret örneği göstererek kendisini dinleme yerine, seviyesiz olarak nitelediği Ak Parti'nin insanlarına kulak vereceğini iddia eden Öncel şöyle devam etti: "Kimse benim geçmişime kirli diyemez. Bana çiftçi değil diyerek ağzına sakız ettiği kelime için çiftçi belgemi gösteriyorum. Ben kendisi de gelse, Tarım Bakanı da gelse onlara ders verecek bilgi ile donatılmışım. Kimse bana "Provokatör" diyerek halka empoze etme hakkına sahip değildir. Kendisi beni provoke ettiğinin farkında mıdır. Birde benim için ürettikleri deli söylemi vardır. Bunun kararını verecek merciler bellidir. Bana dile diyenler iddiasını ispat etmeye mükelleftir. Bir atasözümüz vardır. Arka teker nereye ön teker nereye. Sen deli değilsen bende değilim. Bunu böyle bilesin. Ne konuştuğunu bilecek öyle konuşacaksın."
Başbakan'a meydan okuyan Öncel, sözlerini söyle sürdürdü: "Bu gün devletine saygımdan dolayı daha fazla ileri gitmiyorum. Devletin Başbakanı olarak değil Ak Parti Genel Başkanı olarak karşıma çık. Mazisi kirli bir insanmış gibi lanse ediliyorum. Ben kirli değilim. İddianı ispat edemezsen şerefsizsin. Benim üstüme gelme. Yargıyı siyaset karıştırdın. Erkeksen ya beni öldür ya benim vatandaşlıktan azlimi imzala. Senin Yüzünden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan utanç duyuyorum."
Vatandaşların ilgiyle izlediği Öncel, açıklamasının ardından Başbakan'a hakaret ettiği gerekçesiyle göz altına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:20