Gündem
  • 20.11.2020 16:35

Başkan Erdoğan Çamlıca TV Kulesi'ni inceledi!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca tepesindeki TV ve radyo verici kulelerinin kaldırılma çalışmalarını ve yeni Çamlıca Kulesi'ni inceledi. Küçük Çamlıca tepesine inşa edilen ve 369 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek kulesi olan Televizyon ve Radyo Kulesi görüntü kirliliğine ve frekans karmaşasına son veriyor. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'da eski televizyon kulelerinin kaldırılışını helikopter ile inceledi. Erdoğan, Beylikdüzü'ndeki MÜSİAD'ın programının ardından Tuzla'ya helikopter ile geçti. Erdoğan, Çamlıca'da sökümü devam eden eski televizyon kulelerindeki son durumu havadan inceledi.

Başkan Erdoğan Çamlıca TV Kulesi'ni inceledi! Avrupa'nın en yükseği...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde Çamlıca Kulesi ile ilgili son bilgileri paylaşmış ve şunları söylemişti:

TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK PROJE

Bu kuleden 100 radyo yayın yapıyor ve bu da dünyada ilk. Artık birbirlerinin güçlerini kesen radyo vericileri yerine, frekansların karışmadığı bir kule var. Herkes aynı yüksek kalitede yayın yapıyor. Türkiye için de bir örnek proje oldu.

İstanbul'un yanı sıra Çanakkale'de de, Çamlıca'daki gibi bir proje olduğu bilgisini veren Karaismailoğlu, "Orada da radyoları tek kulede topluyoruz.

"ÖZEL GÜNLERDE ÇOK GÜZEL IŞIK GÖSTERİLERİMİZ OLACAK"

Kulenin televizyon ve radyo yayınlarına ev sahipliği yapmasının yanında İstanbul'a simgesel bir katkısı olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, "Tabii kulede bir seyir terası ve seyir restoranı da var. Orada da çalışmalarımız bitmek üzere. Bunun da İstanbul'a simgesel bir katkısı oldu."


 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 20.11.2020 16:37

İLGİLİ HABERLER