Gündem
  • 29.7.2008 16:16

BAYDEMİR, ÜNİVERSİTE MEZUNU SAYMANI, AK PARTİ'Lİ DİYE ÇÖPÇÜ YAPTI

AHMET YUKUŞ
DİYARBAKIR - AK Parti tarafından açılan Siyaset Akademisyenleri kursuna katıldıktan sonra şahsına yapılan baskıdan ötürü psikolojik tedavi gördüğünü ifade eden Duran, "Bana yönelik siyasi bir komplo yapılmaktadır. İnsan hakları savunucusu kimliği ile tanınan Belediye Başkanı Baydemir böyle bir karar vermişse kınıyorum" dedi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki yerel yönetimlerde AK Parti ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) arasında yaşanan siyasi rekabet belediye çalışanlarına kadar yansıdı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde 16 yıldan bu yana çalışan Abdulkadir Duran isimli devlet memuru, AK Parti tarafından açılan Siyaset Akademisyenleri kursuna başvurduğu için Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından cezalandırıldığını söyledi. AK Parti'li kimliği ile tanındığından dolayı kendisine yapılan yoğun baskıdan ötürü 1 yıldan bu
yana psikolojik tedavi gördüğünü iddia eden 2 çocuk babası Abdulkadir Duran, kendisine siyasi bir komplo yapıldığını belirterek, "Geçen yıl rüşvet aldığım iddiasıyla beni suçlayarak haksız yere işten çıkardılar. Ancak mahkeme kararıyla işime tekrar geri döndüm. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı Siyaset Akademisyenleri sertifikasını aldığım için beni saymanlık görevinden aldılar. 657 sayılı devlet memurluğu kanunun 45. maddesine göre, 'Hiçbir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin
altında bir derecenin görevinden çalıştırılamaz. Büyükşehir Belediyesi'nin hukuk dışı uygulamasıyla karşı karşıyayım" şeklinde konuştu.

MAHKEMEYE BAŞVURDU
Görev yerinin değiştirilmesi yönünde uygulamalar yapan kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Abdulkadir Duran, yürütmeyi durdurma kararı için de Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Can güvenliğinin tehlikede olduğunu iddia eden Duran yaşadıklarını şöyle anlattı:
"24 Temmuz 2008 tarih 1517 sayı ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı'nca başkanlık oluru ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı emrinde görevlendirildim. Ardından Çevre Koruma Daire Başkanlığı'nca, aynı gün çöp sahasında kanun dışı görevlendirme yazısı tarafıma tebliğ edildi. Çevre Koruma Şube Müdür Vekili Muhsin Uyanık'a kadromun muhasebe şefi amir statüsünde olduğunu beni çöp sahasında görevlendirmenin hukuk dışı olduğunu söyleyince Muhsin Uyanık bana Osman
Baydemir'in talimatı ile bu görevlendirmenin yapıldığını söyledi. Beni kentin 40 kilometre çıkışında Karacadağ bölgesindeki katı atık bölgesinde hukuk dışı görevlendirdiler. Görev olarak ise benim oraya çöp getiren araçları saymamı istiyorlar."

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPMIYOR
4 yıllık üniversite mezunu olan Adulkadir Duran, kendisinin çöpte görevlendirilmesine tepki göstererek, "Yaşadığım sıkıntıları Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e iletmek istedim. Ancak beni kendisi ile görüştürmediler. Şayet insan hakları savunucusu ve hukukçu kimliği ile tanınan Osman Baydemir böyle bir kararı sırf düşüncemden dolayı bizzat kendisi vermiş ise kınıyorum" ifadelerini kullandı.
Konuyu araştıran İHA muhabirinin görüşme talebine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından olumsuz yanıt verildi. Belediye yöneticilerinin bir memur için açıklama yapma gereği duymadıklarını söylemesi dikkat çekti.
Yaşananları yargıya taşıyan Abdulkadir Duran, mahkemenin olumlu olacağını ümit ettiği kararını dört gözle beklemeye konuldu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER