Gündem
  • 10.8.2009 00:05

BAYKAL: 'GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER!..'

HATAY - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ülkeyi yönetenlerin hizmet üretme kaygısında olmadıklarını savunarak, ''Bunun hesabını ilk seçimlerde verecekler. Millet hesabı soracaktır. Türkiye'de yeni bir siyaset dönemi açılıyor. Bunlar geldiler, geldikleri gibi gidecekler''dedi.
Genel Başkan Baykal, Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Üçgüllük beldesi belediye hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, son yerel seçimlerde AK Parti'nin oylarının azaldığını hatırlatarak, ''bunun, AKP'nin gidici olduğunun bir göstergesi'' olduğunu ileri sürdü.
İktidardakilerin hizmeti bir kenara bıraktıklarını ve ''eşi-dostu kayırmaya'', ''çoluk-çocuğu zengin etmeye'' çalıştıklarını ileri süren Baykal, ''Bunun hesabını ilk seçimlerde verecekler. Millet hesabı soracaktır. Türkiye'de yeni bir siyaset dönemi açılıyor. Bunlar geldiler, geldikleri gibi gidecekler. Yaşanan sorunların hepsinin çaresi var, ama çözüm için temel şart siyasette dürüstlüğü etkin kılmaktır'' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin temelini Mustafa Kemal Atatürk'ün attığını ve bu temel ile mayanın sağlam olduğunu vurgulayan Baykal, şunları kaydetti:
''Bize düşen Türkiye'nin temelinin bozulmasına izin vermemek, anayasal temellerine sahip çıkmaktır. Türkiye'de insanları ırkına, mezhebine, kökenine göre ayırmaya yönelik uygulamalara izin vermemektir. Türkiye'de herkes eşittir ve kardeştir. Bunları ayırmak, farklı muamele yapmak mümkün değildir. Türkiye, milli devlet kimliği ile varlığını sürdürecektir. Atatürk cumhuriyeti olarak yaşayacaktır. Kimsenin bunu bozmasına izin vermeyelim.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER