Gündem
  • 10.8.2009 00:06

KURTULMUŞ: 'KİRLİ OYUNA SON VERİLMELİ!..'

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Giresun'un Çamoluk İlçesi'nde düzenlenen 18. Çamoluk Bal Festivali'ne katıldı. Kurtulmuş, ''Bu ülkenin barış ve esenlik yurdu olması için herkesin eteklerindeki taşları dökmesi ve Türkiye'deki bu kirli oyunun sona erdirilmesi gerekiyor'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Giresun'un Çamoluk İlçesi'nde düzenlenen 18. Çamoluk Bal Festivali'ne katıldı. Festivale, Saadet Partisi Genel Sekreteri Turhan Alçelik, Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Saadet Partisi Giresun İl Başkanı Hüseyin Tekbaş, partililer ve vatandaşlar katıldı.Son günlerde yaşanan tartışmalara değinen Numan Kurtulmuş, ''Önce şu Ergenekon'la ilgili tartışmalar uzun süre devam etti. Ardından darbe belgesi tartışmaları ''gerçek mi, değil mi'', bu tartışmayı yaptık. Şimdi yapıyor muyuz? Arkasından askerin sivil yargıda yargılanmasıyla ilgili tartışmalar oldu. Arkasından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluyla ilgili tartışmalar oldu. Allaha aşkına ne oldu da biz bu tartışmaları yaptık" dedi. Kurtulmuş, "Biz bu tartışmalarla siyasetin, bürokrasinin kurum ve kuruluşların kavgalı olduğu süreçleri yaşadık. Bu kavganın etrafındaki asıl mesele nedir? Sorun nerede? Hükümet mi yargının üzerinde hakim olsun, TSK mı hükümetin üstünde hakim olsun yoksa Bürokrasi mi? Bu bölgede, bu coğrafyada TSK güçlü olsun ama vatan savunmasında güçlü olsun. İç politikaya siyasete karışmasın. Türkiye'de millet tıkır tıkır işleyen bir adalet istiyor. Adalet vaktinde gelirse adalettir" diye konuştu.

''ASIRLARDIR BU COĞRAFYADA BİRLİKTE, BARIŞ İÇİNDE, KARDEŞÇE YAŞADIK''

Numan Kurtulmuş, Hükümetin Kürt Açılımı'na destek verdiği konuşmasında, ''Şu günlerde Türkiye'de, hem Doğu Anadolu'da hem de ülkenin genelinde bu anlamsız, bu kirli oyunun sona erdirilmesi için çok olumlu bir hava ortaya gelmiştir. Şimdi bu ülkenin barış ve esenlik yurdu olması için herkesin eteklerindeki taşları dökmesi ve Türkiye'deki bu kirli oyunun sona erdirilmesi gerekiyor. Saadet Partisi olarak bu noktada çözüm adresinin daha çok demokrasi ve daha çok kardeşlik olduğunu biliyoruz. Bu ülkenin insanları, Türkleri ve Kürtleri, asırlardır bu coğrafyada birlikte, barış içinde, kardeşçe yaşadık. Tekrar kardeşçe yaşamamızı engelleyecek hiçbir sebep yoktur. Dolayısıyla bu meselenin çözümünün bir an evvel gerçekleşmesi için yegane adres olan TBMM'nin bütün sorumluluklarına sahip olmasını istiyoruz. Saadet Partisi olarak Türkiye'de Kürt sorununun çözülmesi noktasında üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Türkiye, geldiği bu noktada gerçekten bu kardeşliği sağlamak için daha fazla inanç birliği, daha fazla medeniyet birliği, daha fazla aynı coğrafyanın, kültürün birlikteliğini ortaya koymak ve daha ileri bir demokrasi oluşturmak zorundadır'' dedi.

Konuşmanın ardından festival kapsamında düzenlenen bal yarışmasında, Ahmet Kaleli'nin ürettiği bal birinci oldu. Açık artırmayla satışa sunulan balı 5 bin TL'ye alan Zekeriya Duras, Numan Kurtulmuş'a hediye etti. Bal ağalığını 72 bin TL'ye Hamit Duras'ın aldığı festival, yerel sanatçıların konseri ve halk oyunu gösterileriyle sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER