Gündem
  • 16.8.2009 00:37

BAYKAL: "KİMSE TÜRKİYE'Yİ MASA BAŞINDA BÖLMEYE KALKMASIN"

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Şimdi geldiğimiz noktada Başbakan, 'DTP ile birlikte Türkiye'de teröre son vereceğiz' diyor. Bundan büyük mutluluk duyarız. Şimdi diyorlar ki DTP'liler, 'bu sadece bizimle olmaz, Öcalan'ı da dahil edeceğiz'. Yani AKP, DTP ve Apo el ele verip, teröre son verecekler'' dedi.


Deniz Baykal, İstanbul'un Çatalca ilçesinde son yerel seçimlerde CHP'den belediye başkanı seçilen Cem Kara'yı makamında ziyaret etti.


Baykal, ''Hükümet şimdi yine çok tehlikeli bir istikamete girmiş bulunuyor. Türkiye'nin huzurunu, milli birliğini ve bütünlüğünü sarsacak konuda çok sorumsuzca adımlar atıyor. Bu istikamette gidecek olurlarsa Türkiye'yi çok ciddi sıkıntıya sokacaklardır'' dedi.

-''DÜNYA BİZİ TÜRK DİYE BİLİYOR''-

Baykal, bunun için bulunan formülün de ''Türk ulusu'' sözünü kaldırmak olduğunu öne sürerek, ''Şimdi dillerinin varıp da söylemediği, pek çok kişinin uğruna mücadele ettiği, hükümetin de mücadele edenlerin sırtını sıvazladığı konu budur. Niye kaldıralım?'' diye sordu.
Baykal, şöyle konuştu:


''(Türk lafı bölücü oluyor, Türk olmayanlar da var). Mantığa bakın. Türk lafını kaldırınca birleşeceğiz. Bir insanın Türk milletinin parçası olması, onun soyunu, sopunu, aşiretini, aidiyetini ve kimliğini ortadan kaldırmaz. Bizim bir tek milli kimliğimiz var. Kökümüz ne olursa olsun, nereden gelirsek gelelim hepimiz Türk milletinin parçasıyız. Bunu kaldırmanıza izin vermeyeceğiz. Bizim Türk milleti kimliğimiz dünün, bugünün işi değil, bin yılın işidir. Dünya bizi Türk diye biliyor.
Şimdi bir değişiklik yapacaklar, milletimizi Türk milleti olmaktan çıkarıverecekler. 25 yıldır Türkiye terörle mücadele veriyor. Niye verdik bu mücadeleyi? Biz birbirimizi sevmediğimiz, düşmanlık yaptığımız için mi, yoksa birileri silahı alıp onu bunu öldürdüğü, mayınlayıp, bombalayıp Türkiye'nin bütünlüğünü parçalamak istediği için mi? Elbette birileri Türkiye'yi ayrıştırmak, bölmek istedi. 25 yıldır bunların karşısında Türkiye, gerekirse evlatlarını şehit vermeyi göze alıp, 'hayır, böldürtmeyiz' diyor. Şimdi terörle elde edemedikleri sonucu masa başında, onun bunun desteğiyle, bugünkü iktidarın zihniyeti sonucunda teslim mi edeceğiz? Türkiye'nin bölünmesine göz mü yumacağız? O söylenen lafların arkasındaki asıl hedefin ne olduğunun hepimiz farkındayız.''


Türkiye'de yaşayan herkesin eşit ve saygıdeğer olduğunu, herkesin ana dilini konuşabileceğini, öğrenebileceğini ve öğretebileceğini vurgulayan Baykal, bu durumun Türkiye'nin ayrışmasına vesile yapılamayacağını, anayasadan ''Türk'' sözünün kaldırılamayacağını söyledi.
Devletin herhangi bir inanç ya da etnik kimliğin parçası yapılamayacağını belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:


''Yavaş yavaş dillerinin altındaki baklalar çıkıyor. Türkiye 25 yıldır terörle mücadele ediyor. Şimdi geldiğimiz noktada Başbakan, 'DTP ile birlikte Türkiye'de teröre son vereceğiz' diyor. Bundan büyük mutluluk duyarız. Şimdi diyorlar ki DTP'liler 'bu sadece bizimle olmaz. Öcalan'ı da dahil edeceğiz'. Yani AKP, DTP ve Apo el ele verip teröre son verecekler. İnşallah verirler, eğer böyle bir durum olacaksa bunun bedeli ne olacak? 25 yıldır terörle Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, şimdi terörle elde edemediklerini bu müzakereyle mi elde edecekler? Ne vereceğiz onlara, neyi vereceğiz, bunun ortaya çıkması gerekiyor. Bu yuvarlak lafların ötesinde işin nereye varacağını dikkatle izliyoruz. Kimsenin Türkiye'yi ne terörü kullanarak ne de masa başında bölmesine izin vermeyeceğiz.''


Baykal, Türkiye'nin ulusal birliğinin sigortası olduklarını dile getirerek, Türkiye'nin 2011 seçimlerinden sonra yeni bir yola çıkacağını, o yolda milletvekili dokunulmazlıklarının kalkacağını, Deniz Feneri'nin hesabının da sorulacağını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER