Gündem
  • 16.8.2009 00:30

ERDOĞAN: "BİZ BU YOLA BİRÇOK ŞEYİ GÖZE ALARAK ÇIKTIK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükada'daki temaslarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Demokratik Açılımı'na değinen Erdoğan, "Biz bu yola birçok şeyi göze alarak çıktık. Bu noktada bir inancımız var" dedi.


Başbakan Erdoğan, Büyükada'daki temaslarının ardından 'Demokratik Açılım' konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Adadan ayrılmadan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, "muhalefet destek verse de vermese de, bu yoldan dönüşün olmadığını" ifade etti.

Bir gazetecinin açılım konusunda gelen eleştirilerin yılgınlık oluşturup oluşturmadığı yönündeki sorusu üzerine Erdoğan, "Biz bu yola birçok şeyi göze alarak çıktık. Bu noktada bir inancımız var" dedi.

"Bu noktada bir inancımız var" diye devam eden Erdoğan, "Biz istiyoruz ki toplumsal mutabakat nasıl sağlanırsa, bunun üzerinde siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, yazılı ve görsel medyanın temsilcileri hep birlikte bu taşın altına elimizi koyalım. Birlikte bu sorunu demokratik açılımı gerçekleştirelim. Bunun için de olmaması gibi bir şey düşünemiyorum. Çünkü halkımızın büyük bir çoğunluğu bu işin olmasından yana. Bakın bugün adada dolaşıyoruz, bir tane olumsuz yaklaşım görmedim. Tebrik edenlerin hepsi bu açılımı desteklediklerini söylediler. Burada hep birlikte siyasi partiler de bu işe desteği verirlerse inanıyorum ki çok kısa zamanda bu işi çözeriz. Destek verseler de vermeseler de biz bu yola çıktık. Bütün bu çalışmalardan sonra ortaya çıkacak olan raporu açıklayacağız. Bu raporu açıklarken de tüm iletişim noktasındaki kanalları devreye sokacağız. Bir iletişim başarısını sağlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.


Erdoğan, siyasi partiler arasındaki iletişimle ilgili bir soruya ise, "Yazılı davetlerimiz siyasi partilere gitti. MHP'den bir ret cevabı geldi. CHP'den yazılı bir ret cevabı gelmedi ama söylemlerde bazı olumsuzluklar var. Diğer siyasi partileri de koordinatör bakanımız (olan) İçişleri Bakanımız dolaşıyor. Sendikalar, sivil toplum örgütleri hepsi dolaşılıyor. Bunlardan alınacak tavsiyeler onların düşünceleri, bu havuzun içinde derlenip toparlanarak çözüme katkı sağlayacak" dedi..

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER