Gündem
  • 16.8.2009 00:05

PERİNÇEK KÜRT AÇILIMINA SERT ÇIKTI!..

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, hükümetin Kürt açılımı politikasına cezaevinden gönderdiği bir mesajla yanıt verdi..

Perinçek tarafından cezaevinde kaleme alınan 'İki resim iki seçenek' başlıklı bildiride, CHP ve MHP'nin tutuculuk bayrağı altında Ak Parti'nin Kürt açılımına karşı çıktığı belirtildi. Doğu Perinçek muhalefete, 'Kürdümüze uzaktan el sallamayı bırakalım' çağrısı yaptı.

Perinçek'in çözüm önerileri, İP Antalya İl Başkanı Bilal Şimşir tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile açıkladı. Toplantıda Şimşir, Tatvan Kaymakamı Şefik Güldibi'nin ilçede düzenlenen bir etkinlikte PKK adına saygı duruşu sırasında oturan fotoğrafı ve Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Arslanoğlu Köyü'nde Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle yapılan eylemin fotoğraflarını göstererek, "İşte iki resim iki farklı seçenek" dendi.

Perinçek'in "Tatvan'daki fotoğraf Ak Parti ve PKK ittifakının oluşturdupu tablodur. O fotoğraf ABD hegemonyası altında devletçiklere bölünmüş bir coğrafyanın habercisidir. ABD bu yıkımı 2002 yılından beri Ak Parti ve PKK ittifakını kullanarak gerçekleştiriyordu. Tatvan'daki o fotoğraf artık muhafaza edilecek bir Cumhuriyetin bulunmadığını beyinlerimize çakmaktadır" mesajı iletildi.

Şimşir, Genel Başkan Perinçek'in çözüm olarak gösterdiği ikinci fotoğrafla "Bu savaşı kazanmak için Kürdümüzü emperyalistlere ve bölücülüğe kaptırmayacağız. Kürdümüzü kazanacağız. Bu Cumhuriyetin farzıdır" dediğini belirtti. Perinçek tarafından yazılan 5 sayfalık bildiride, `Bölücünün adamı var da Cumhuriyet'in Kürdü yok mu? İşte Bismil, Aşkale... Cumhuriyetin Kürdünü Şırnak'ta, Van'da, Çat'ta, Tunceli'de, Mardin'de bulabilirsiniz. Kürt de biziz, Türk de biziz. Hepimiz Türk milletiyiz' ifadelerine yer verilirken CHP ve MHP'nin Ak Parti'nin Kürt açılımına tutuculuk bayrağı altında karşı çıktığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER